Buldan ile polis arasında 'Öcalan' tartışması

HDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posteri yüzünden polisle tartıştı.

GİRİŞ 03.03.2015 21:00 GÜNCELLEME 03.03.2015 22:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Zübeyde Hanım Bulvarı’nda Özgür Kadınlar Kongresi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine katılan Pervin Buldan, konuşmak için sahneye çıkmak isterken polisle arasında pankart gerginliği oldu.

''BEN ÖCALAN İLE GÖRÜŞÜYORUM...''

Üzerinde Abdullah Öcalan ile şimdiye kadar ölen kadın militanların fotoğraflarının bulunduğu pankartı almak isteyen polis ile partililer arasında gerginlik yaşandı. Buna müdahale eden Pervin Buldan, "Bu pankart yasak değildir. Ben Öcalan’la görüşüyorum. Sen pankartın açılmasına izin vermiyorsun" diyerek pankartı geri aldı.



Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile 3 gün önce görüştüklerini ve verdiği mesajda, "Bu gün müzakere sürecinde kadınlar masada oturuyorsa en büyük gelişme, en büyk özgürlük aslında budur" diye konuştuğunu söyledi.

YORUMLAR 6
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    kadın haklı.polis memuru galiba türkiye gündemini takip etmiyor.yada faşizane hislerinin önüne geçemiyor.devlet anlaşma yapıyor.milyonlarca halk yığınları arkasından gidiyor.memur, orada miletin seçtiklerine saygı duyacak,duymak zorunda.oranın güvenliğinden mesuldur.şov yapmaya değil.milet iraddesine saygı.
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    kadınsa kadınlığın ağırlığını bilecekler bunlar kadınız deyi ona buna saldırıyor kudurmuşlarmı ne
    Cevapla
  • ben burdayim 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu niye bukader zorunuze giti alneyemadim gayet hakli abdulah hocalanle konusmak yasak deilde posterima yasak olacak hhhh guleym bare ..
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    kadın haklı sayılır,devlet Öcalanla pkk nın silah bırakması konusunda anlaşma yapıyor ama pankart resminin açılmasına izin verilmiyor,aslında Öcalan ı da affedecekler,pankartınıda açtıracaklar,hatta vekil bile yapacaklarda,seçimden önce halkın tepki vermesinden,oy kaybından korkuyorlar. seçim bitsin görürüz olacakları,tabi yine yönetim partisi kazanırsa.
    Cevapla
  • Azmi 9 yıl önce Şikayet Et
    Onun karşısına polisi değil beni çıkartın bakalım bana nasıl cevap verecek zaten bu gidişle bunlarn karşısına milet çıkacak ve gereğini yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız