Mustafa Destici'den yeni 'ittifak' açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MÜSİAD Kocaeli Şubesi Sosyal Tesisleri'nde, gazetecilerle bir araya geldi.

Mustafa Destici'den yeni 'ittifak' açıklaması
Mustafa Destici'den yeni 'ittifak' açıklaması
GİRİŞ 14.03.2015 00:37 GÜNCELLEME 14.03.2015 02:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi'ne seçim barajının düşürülmesi için yaptıkları başvurunun, "bireysel başvurular yasaların iptali için kullanılamaz" gerekçesiyle reddedildiğini belirten Destici, Anayasa Mahkemesi'ne yasaların meydana getirdiği hak ihlalleri için başvuru yapılabildiğini dile getirdi.

''ONLARIN ŞİKAYET ETMEYE HAKKI YOK''

Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 10'luk yüksek bir seçim barajının olmadığını söyleyen Destici, buna rağmen hala bu barajın Türkiye'de savunulduğunu ve muhafaza edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Darbe yasası diyoruz, 33 sene oldu. O 33 senede siviller yönetiyor Türkiye'yi. Hadi Anayasa'dan vazgeçtik, yasayı neden değiştirmiyorsunuz. Her iktidar değiştirebilirdi bu yasayı.İşin komik tarafı geçmişte iktidar olmuşlar, değiştirmemişler şimdi mağdurlar, şikayet ediyorlar. Onların şikayet etmeye hiç hakkı yok. Eskiden iktidar olmuş, iktidar ortağı olmuş partiler var. O zaman yüzde 10'luk barajı değiştirmemişler" ifadelerini kullandı.

''BBP, İTTİFAK İÇİN FEDAKARLIK YAPMAYA HAZIR''

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Destici, MHP ile ittifak arayışlarını sürdürdüklerini ancak şu ana kadar kesin bir sonuç alınamadığını belirtti.

BBP olarak hep sağduyunun sesi, hoşgörünün tarafı olduklarını dile getiren Destici, her zaman ülke için, millet için, devlet için işbirliğinden yana bir siyasi parti olduklarını, bunu geçmiş dönemlerde de gösterdiklerini dile getirdi.

Destici, 1995'de seçim ittifakı ile meclise girdiklerini, Türkiye'de bir hükümet krizi yaşanırken 8 milletvekili ile hükümet kurarak, bu krizi BBP'nin çözdüğünü söyledi.

YORUMLAR 5
  • üsküdarlı 9 yıl önce Şikayet Et
    12 eylüle hayır ama yasalarına evet.demokrasiye evet çoğulculuga hayır bunu bir zamanlar anap diye bir parti vardı REFAH PATRSİ barajı aşmaması için uğraşıp dururdu.rahmetli erbakan hocamda barajı gecmek için sene 1991 seçimleri RP,MÇP,IDP ile ittifak yaptı.ve barajı aşılmış oldu.bu zamanlar r.tayip erdoğanda RP ist.ilbaşkanıydı beraber çalışmışlığımız vardı.geçmişi ne çabuk unuttunuz arkadaşlar.
    Cevapla
  • Thomas 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu siz MeHaPe den ayrilmadinizmi? ittifak yapacaksiniz neye ayrildiniz? birkerede dik duralim dediklerimizinin arkasinda duralim bu hepimiz icin gecer AKePe icinde CeHaPe si icinde
    Cevapla
  • ULUÇAY 9 yıl önce Şikayet Et
    bu piyadede kendini kuru fasulyeden nimet sayıyor ya
    Cevapla
  • önder 9 yıl önce Şikayet Et
    bbp' li gençler tıpış tıpış oy verecekler değil mi ..!!? sayın destici yaptığınız doğru değil.ahde vefa hiç değil !...
    Cevapla
  • sercan 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman muhsin yazıcıoğlu vardı rahmetli senden bişey olmaz paralelci
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler