Akdoğan ve Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması

HDP'li Demirtaş, çözüm süreci kapsamında ortaya çıkan izleme heyeti hakkında açıklama yaptı. Bir açıklama da Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Akdoğan ve Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması
Akdoğan ve Demirtaş'tan çözüm süreci açıklaması
GİRİŞ 25.03.2015 16:19 GÜNCELLEME 25.03.2015 17:44
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "İzleme heyeti HDP'nin kırmızı çizgisi değildir. Yeter ki çözüm süreci ilerlesin. Hükümetin izleme heyeti olacak demesi önemlidir" dedi. 

SÜRECİN MİMARI ERDOĞAN'DIR

Demirtaş'ın açıklamasından hemen sonra bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan geldi. Akdoğan, "Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez" dedi. 

"HAYATİ ÖNEMDEDİR"

"Erdoğan'ın pozisyonu süreç açısından hayati önem taşımaktadır" diyen Akdoğan, "Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem Ak Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir" diye konuştu.

BAKANLAR SONRASI YAPILAN AÇIKLAMA

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'Çözüm süreci' kapsamında izleme heyetinin oluşturulacağını ifade etmiş, "Bu konu bizim kabulümüzdür çözüm süreci içinde böyle bir mekanizmaya ihtiyaç olduğu kararımız altına alınmıştır. Bu heyette bulunanların akil insanlar arasından olacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun sayısının 5-6 arasında olacağını düşünüyorum. İzleme heyetine hangi görev verilecek ne şekilde görev yapacaklar bunu da belirlediğimiz bir listemiz var" sözlerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, İzleme heyeti konusuna olumlu bakmadığını, bu konuyu devletin istihbaratının yönetebileceğini belirtmişti.

Erdoğan, "Şunu çok açık, net söyleyeyim bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, nasıl değerlendirirsiniz?' dedikleri zaman, bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil" ifadelerini kullanmıştı.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 48
  • hhhh 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne cozum arkadaslar hala anlamiyorsunuz cuzum falan yok parcalanmazsak iyi
    Cevapla
  • destek 9 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm süreci devam etmeli barış ve güven ortamı oluşturulmalı kardeş kardeşi öldürmemeli ölümlerin emperyalist güçlerden başka kimseye faydası yok
    Cevapla
  • Nahit Pazarbaşı 9 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm sürecinin,istikrarlı yürüyebilmesi için, Sayın Bülent Arıncın SÜKUT ETMESİ şarttır.Siyasete,alışamamış bir zatın hala hükümet sözcüsü olması fakiri,hayli şaşkınlık içerisinde bırakıyor.HAYRETKİ ,,, HAYRET...!
    Cevapla
  • olmuyor böyle 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalçın Akdoğan'ıda anlamak mümkün değil 28 şubatta Dolmabahçe'de bir açıklama yapıldı açıklamada Yalçın Akdoğan Efkan Ala Mahir Ünal ve kamu güvenliği teşkilatı başkanı ve 2 hdp li vardı ortak açıklama yaptılar medyada tarihi açıklama diye herkese haber yaptırdılar kendileri açıklama yaptı karşılıklı tarihi adım dendi sonra Cumhurbaşkanı ben bu görüşmeyi ve açıklamayı doğru bulmuyorum dedi açıklama yapan iki bakan Sayın Cumhurbaşkanına en yakın isimler bu işler nasıl oluyor bir açıklama yapıyorsunuz sonra farklı bir şey,kamuoyu yoklamalarındaki oy oranları çok sıkıntılı her hafta anket yaptıranlarda bunu çok iyi biliyor ve MHP'ye gerçekten büyük bir kayma var
    Cevapla
  • memedo 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kasıtlı olarak yapılan bir siyaset yada halkın b,nabzını yoklama olabilir..en son bu halk mhp ye kaydığında ülkeyi imf nin kapısında dilenirken buldu..
    Cevapla
  • NARIN 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sade bir vatandasim,ayrica hic bir partiyle bagim yok,yani tarafsizim,ôzgûr dûsûnûrum allahtan baska kiseyi yûceltmem,bu sahsi fikrim burda dûsûnen bûtun herkesein yorumuna fikrie sagi duyarim eger siyasi erkan biribirine tahamûl ederse tûrkiyenin ônû aciktir.BENIM DÜSÜNCEM CUMHURBASKAANI SIYASETIN ÜSTUDE KONUMUNU DEVAM ETMELI HER KESIN CUMHURBASKANI OLMAALI.BASBAKAN ICRANIN BASINDA GÖREVINI YAPMALI,daha saglikli ve gûven ve huzur ortami saglnir.
    Cevapla
  • doğru ama bize doğru pek gelmez 9 yıl önce Şikayet Et
    normal hukuk devletinde öyle olur kardeşşşşşşş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor