Uğur Işılak: 15 Nisan'da sürprizimiz var

AK Parti adayları içinde en dikkat çeken isim olan Uğur Işılak, Haber7.com'a konuştu..

Uğur Işılak: 15 Nisan'da sürprizimiz var
Uğur Işılak: 15 Nisan'da sürprizimiz var
GİRİŞ 10.04.2015 10:01 GÜNCELLEME 10.04.2015 11:53
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in röportajı

İstanbul 3. bölge AK Parti adayları arasında olan Uğur Işılak, isminin aday listesinde olmasının öğrenilmesinden sonra çok konuşuldu ve konuşulmaya da devam ediyor.

Dün bazı gazete ve internet sitelerinde hakkında hakarete varan haber ve yorumlar yapılan sanatçı, 7 Haziran'a kadar bu tür haberleri beklediğini, dolayısıyla da muhatap olmayacağını söylüyor.

Milletvekilliği konusunda da hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine aday olmayı kabul ettiğini söyleyen Uğur Işılak, bundan sonraki süreci ve millet yetki verip Meclis'e gönderirse de yapacaklarını anlattı;

*Millete hizmet yolunda başka bir partiden de teklif gelse yine aday olur muydunuz?

Ak Parti varken böyle bir şey söz konusu olamaz.

Milletimizi çok kısa bir sürede ruh kökleriyle buluşturarak yeni bir heyecan yeni bir şahlanış vesilesi olmuştur Ak Parti.

Yıllardır bu mazlum milletin tahkir edilmesine mukabil onun yücelmesi için büyük bir mücadele başlatmıştır.

Ticarette, ekonomide, sanatta, medyada, siyasette artık bir Anadolu kimliğinden bahsetmek mümkündür.

Bir zamanlar elitist, şımarık seçkinlerin işgal ettiği alanda artık bu ülkenin gerçek sahipleri yerlerini almıştır.

Yıllar yılı gerçekleşmesini beklediğimiz reformların öncüsü olan bir Parti yerine, hedefi, vizyonu, kadrosu olmayan partilerle ne işim olabilir...

*Sahnelerden sahalara ne zaman ineceksiniz?

15 Nisan’da Ankara’da adaylar tanıtılacak. Seçim besteleri seslendirilecek, sloganlar paylaşılacak. Partinin manifestosu okunacak. Biz de o günden sonra sahaya inmiş olacağız. Fakat bizim için sahne de saha sayılır...

*Seçilirseniz milletvekili Uğur Işılak olarak ne gibi projeleriniz var? Meclis’te nasıl bir Uğur Işılak olacak?

Başarının sırları vardır. Mesela batıya göre başarı: Çok kazanmak, çok büyümek, fazla hükmetmek... Bizim aldığımız milli ve manevi terbiyeye göre başarı: Bir gönle girebilmektir. Yar da o gönüldedir Yaradan da..

Ekonomist değilim, hukukçu değilim... Bir sanat adamıyım nihayetinde. 30 yıldır bizi bu yüzden seviyorlar. Ozanlık geleneğini yaşattığımız için meydanlar dolup taşıyor konserlerimizde. Kültür, sanat, edebiyat, müzik adına iz bırakacak şeyler yapmaya niyetliyiz inşallah. Hele bir 7 Haziran gelsin. Vakti zamanı geldiğinde neyi ne kadar yapabildiğimiz belli olacaktır. “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.” diyelim Ziya Paşa gibi...

*Hem sanat camiasından hem de gurbetçi bir aileden gelen isimsiniz. Meclis’e girmeniz durumunda bu iki konuda atmayı düşündüğünü adımlar ne olacak?

Avrupa’daki Türklerin yüzlerce derdi var. Çifte vatandaşlık meselesinden tutun, yabancılar yasasına kadar. Bu konuda da onların derdine derman olmak için elimden ne geliyorsa yapmak isterim. Onlar baş tacı edilmeli. Türkiye, çok koalisyonlu hükümet dönemlerinde ekonomik krizlerle boğuşurken, yurtdışındaki vatandaşlarımızdan gelecek dövize muhtaçtı. Hamdolsun ki durum artık değişti. Diyeceğim şu ki, Avrupa’daki Türkleri ihmal etmek, hakkı ihlal etmektir.

AK Parti’nin en çok vurgu yaptığı slogan ‘Yeni Türkiye’ Size göre yeni Türkiye nedir?

Yeni Türkiye, statükonun, yasakların, baskının, darbenin, muhtıranın, enflasyonun, istikrarsızlığın, hedefsizliğin, vizyonsuzluğun, geri kalmışlığın tarih olduğu Türkiye’dir.

Yeni Türkiye; eskiyen kafaların, değer tanımazların, iki günlük faizle yedi sülalesinin geleceğini teminat altına alanların, ülkeyi şahsi arazisi gibi görüp dilediği kadar onu parselleyenlerin, laf üretip iş üretemeyenlerin, milletine ve devletine dair derdi olmayanların, karanlık odakların, derin ve paralel yapıların tasfiye edildiği ülkedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarını nasıl yorumluyorsunuz? Türkiye başkanlık sistemine geçmeli mi?

Başkanlık sistemi de demokratik bir yönetim şeklidir. Bunda korkacak ne var ben anlamış değilim. Konu aslında başkanlık sisteminin bu ülkeye uyup uymadığı değil, bu meseleyi kimin dillendirdiği ile ilgili.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle eski parlamenter sistem özelliğini kaybetmiştir aslında. 7 Haziran bir dönüm noktası olacak inşallah.  

Erdoğan'a bir partinin başkanı olduğu için değil bir davanın lideri olduğu için Dombra şarkısını yaptığınızı söylemiştiniz. Siz bu davaya ne zaman baş koydunuz?

1994'ten bu yana Recep Tayyip Erdoğan hareketine gönül vermiş biriyim. Ak Parti'nin kuruluşundan beri de bir sanatkar olarak sesimle, nefesimle bu davanın neferi oldum. Allah, doğruluktan ve doğrulardan ayırmasın kimseyi. 

Çözüm süreci için neler söyleyeceksiniz?

Meselenin bir kardeşlik projesi olduğunu toplumun bütün katmanlarına anlatmak gerekir. T.C devletinin hiçbir Kürt kökenli vatandaşına farklı bakmadığını, Doğu ve Batı kültürünün, ülkemize ait zenginliklerimiz olduğunu, 72 milletin bu ülkede asırlar boyunca kardeşçe yaşadığını, huzurun, mutluluğun ve refahın birlik ve beraberlik içinde yaşayarak elde edileceğini, dış mihrakların bizi bölmek suretiyle kirli emellerine ulaşmak istediğini, bizi bir Irak, Suriye, Afganistan, Mısır'a çevirerek direncimizi kırmak istediklerini herkese anlatabilmeliyiz. Çözüm sürecine biraz da buradan bakmak gerekir.

Dombra şarkısıyla AK Parti seçmenin gönlünde bir başka yer edindiniz. Hatta Bülent Arınç ve Beşir Atalay oylara bile katkısı olduğunu söylediler. Seçmen bu şarkıda ne buldu?

Seçmen bu eserde kendisini buldu.

Liderini buldu.

Sevdasını buldu.

Mazisini buldu.

*7 Haziran için de adayı olduğunuz parti için bir seçim şarkısı hazırlığı var mı?

15 Nisan’da aday tanıtım toplantısında belli olacak zaten. Yeni eserler var. Erol Olçak Bey çok güzel bir hazırlık yaptı. Bu seçim kampanyasında da benimle alakalı olan kısmı sürpriz olsun...

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek
HABER 7

YORUMLAR 69
  • said 9 yıl önce Şikayet Et
    Magazinlesmek Partiye Hayir getirmez.
    Cevapla
  • hikmet 9 yıl önce Şikayet Et
    benden çok cocuklar sevindi baba adam gibi adam bunlara ihtiyacımız var
    Cevapla
  • ayşen 9 yıl önce Şikayet Et
    seni seviyoruz yolun açık olsun...
    Cevapla
  • melike 9 yıl önce Şikayet Et
    Vizyonuyla çoğundan daha etkin milletvekili olacağına eminim. Yolun açık olsun. 3 Bölge Başakşehir'den oyumuz sana...
    Cevapla
  • hakk 9 yıl önce Şikayet Et
    uğur ışılağı halkın ve hakkın adamı bilirdim.o vekilliği tercih etti ve parti adamı oldu o eskiden ozan ve aşıktı şimdi ise mecliste parmak indir parmak kaldır.artık başkanın adamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir