Demirtaş, Görmez'i istifaya davet etti

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyanet işleri Başkanı'nı istifaya davet etti.

Demirtaş, Görmez'i istifaya davet etti
Demirtaş, Görmez'i istifaya davet etti
GİRİŞ 27.04.2015 00:21 GÜNCELLEME 27.04.2015 00:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Demiratş partisinin Van İl Başkanlığı tarafından Edremit ilçesindeki bir otelde düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. 

Burada yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı konusunda Başbakan Davutoğlu'nun, HDP'nin diyanete karşı olduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Demirtaş, din adamlarının devlet memurluğu sıfatıyla özgür olamayacağını savundu.

Akademisyenlerin 150'ye yakın hutbeyi incelediğini ve bu hutbelerde devlet ve vatan sevgisinin Allah sevgisinden daha fazla işlendiğinin tespit edildiğini aktaran Demirtaş, şöyle dedi:

"Bir din adamı devlete bağlı olmasa vicdanı daha rahat olmaz mı  Din adamı devlete bağlı olmaz. Allah'tan başkasından emir almaz. Onun amiri olmaz. Böyle bir diyanet, din hizmeti sunuyor olabilir mi. Irak işgal edileceği zaman Türkiye'den bir grup, canlı kalkan olarak Bağdat'a gitti. Diyanet ne dedi bunlar için, 'canlı kalkan eylemi bir tür intihardır, o nedenle haramdır.' O kadar Müslüman ölmüş sesi çıkmıyor, AK Parti hükümeti teskere çıkartıyor, diyanette onun altyapısını oluşturuyor. Bu kurumun başkanı 1 trilyonluk araba aldı kendine, üstüne bir de yalan attılar ve vakıf aracılığıyla 320 bin liraya aldıklarını söylediler. Bir de arka koltuğuna özel eğlence sistemi yaptılar. Ben kendisine sesleniyorum, bir din adamı olarak vicdanlı olabilirsin ama bir memur olarak vicdansızlık yapıyorsun. Başbakan'a bağlısın, o ne derse onu yapıyorsun, din adamlığı misyonun ve rolün yok, senin yerinde olsam bir dakika durmam istifa ederim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş syasin en istifa etsene bence bu vatanı pkk lılar yönetemez.sen milleti eleştireceğine kendine bak zamanında dağda değilmiydin sen türk askerlerini vurmaya şimdi ne yüzle milletin karşısındasın.
    Cevapla
  • E.Sabri 8 yıl önce Şikayet Et
    Be hey demirtaş daha önceleri bunları niye söylemiyordun da şimdi gelmiş böyle konuşuyorsun.şu anki diyanetin yaptığı güzel icraatlar senin gibileri çok fena acıtıyor galiba
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    sadece Allah tan emir alsanız ve uygulasanız hepiniz müslüman olurdunuz ama hiçbiriniz buna yanaşmıyorsunuz..( biz siyasetçiyiz efem siyasetçi demeye devam edin ! )
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar