Kılıçdaroğlu kendi kendini yalanladı!

Partisinin seçim beyannamesinde bol keseden vaatlerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçmişte çok farklı konuştuğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu kendi kendini yalanladı!
Kılıçdaroğlu kendi kendini yalanladı!
GİRİŞ 29.04.2015 11:08 GÜNCELLEME 29.04.2015 11:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Seçim meydanlarında iktidara gelmesi halinde emekliye her yıl 2 maaş ikramiye vereceği vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, 15 yıl önce ise SSK Genel Müdürü iken bunun tam tersi yönde ifadeler sarf etmiş ve dar gelirliye yapılan sosyal yardımların kesilmesi çağrısında bulunmuş...

Cem Uzanvari seçim kampanyası yürüten ana muhalefet partisi CHP 7 Haziran Genel Seçimleri'nde oy toplayabilmek için bol keseden vaatlerde bulunmuştu. Ortaya attığı ucuz vaatlerle dar gelirli vatandaşların umutlarıyla oynayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmişte yaptığı açıklamaları peşini bırakmıyor.

KILIÇDAROĞLU DÜN BAŞKA BUGÜN BAŞKA KONUŞUYOR!

Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü iken gazetelere yansıyan sözleri ise bugüne ışık tutuyor adeta. Kılıçdaroğlu bugünkü seçim vaatlerinin bir hayal ürünü olduğunu 15 yıl önce yaptığı bir açıklamada bizzat kendi ağzıyla itiraf ediyor.

1 Kasım 2000 tarihli Yeni Yüzyıl gazetesine ait bir kupürde; O dönem SSK Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu, "Zammı veren kaynağı bulsun" şeklinde bugünkü vaatlerinin tersi yönde ifadeler kullanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun 15 yıl önce sarf ettiği sözlerle bugünkü seçim vaatleri arasındaki çelişki gözlerden kaçmıyor. Bol keseden vaatlerle halkı kandırmaya çalışan Kılıçdaroğlu, kaynak bulamayacağını daha 15 yıl öncesinden itiraf etmiş!

İşte Kılıçdaroğlu'nun 2000 yılında ulusal gazetelerin arşivlerine giren açıklamaları:

"BU VAATLER ÜLKEYİ BATIRIR"

Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde yaptığı bir açıklamada, "Yapılan zamlar ciddi krizlere neden olur. Oy uğruna kurumlar finansman çıkmazına girer" ifadelerini kullandı.

BU UÇUK VAATLERLE TÜRKİYE YUNANİSTAN OLUR!

Seçim meydanlarında bol keseden nutuklar atan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı dar gelirliye yönelik seçm vaatleri için gerekli mali kaynağı nereden bulacağı hala büyük bir merak konusu. CHP'nin hala bu konuda ikna edici bir açıklamada bulunamaması, ana muhalefet partisinin kamuoyu nezdindeki inandırıcılığına da gölge düşürüyor. Kaynak tartışmalarıyla ilgili yapılan ortak yorumlarda ise genel kanı CHP'nin kazaran iktidar olması halinde Türkiye'nin mali açıdan iflasın eşiğine geleceği ve Yunanistan ile benzer kaderi paylaşacağı yönünde...

YORUMLAR 11
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Onun adı kemal...
    Cevapla
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Kale almayin
    Cevapla
  • yaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'in vaadlerini duyunca Münir Özkul, Şener Şen diyoloğu geldi aklıma. "Ziyaaa"
    Cevapla
  • TÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Şundan vatana hayır gelir mi yav.
    Cevapla
  • Yağma Ekonomisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Bey, birtek "hepinizi aya gezintiye götüreceğim" diye vaadde bulunmamış. Herhalde aklına gelmedi, gelseydi mutlaka derdi. Böylece Ak Parti'nin prestij projelerini de gölgede bırakırdı. Eğer bu seçimin ruhu, "kim en yükseği teklif ederse oyum ona" olacaksa, benim oyum Haydar Baş'a. Zira onun bu alanda rakipsiz olduğu ortada. Yalnız bir de gerçek hayat, gerçek ekonomi, gerçek hedef var. Bunlar öyle hikaye kaldırmazlar. Hazineyi iki sene içinde yağma edip dağıtırsın, sonra da IMF'ye ya da Dünya Bankası'na el açıp dilenirsin. Sonra da militanlarını sokaklara döker "kahrol IMF" diye bağırtırsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!