Demirtaş'tan MHP'ye çağrı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfa mitinginde yapılan son saldırılarla ilgili MHP'ye çağrıda bulundu.

Demirtaş'tan MHP'ye çağrı
Demirtaş'tan MHP'ye çağrı
GİRİŞ 16.05.2015 18:11 GÜNCELLEME 16.05.2015 18:13
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Şanlıurfamitinginde hitap etti.

"MHP'YE SORUYORUM, BUNLARLA İLİŞKİNİZ VAR MI YOK MU?"

HDP'nin seçim bürolarına yapılan saldırılar üzerinden MHP'ye seslenen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben buradan Milliyetçi Hareket Partisi'ne çağrı yapmak istiyorum. 60 civarında HDP bürosuna saldırı oldu. Mitinglerimize saldırı oldu. Tamamında da saldırı yapan gruplar ülkücülerin, MHP'lilerin işaretini yapıyorlar elleriyle. MHP'ye soruyorum. Bunlarla ilişkiniz var mı yok mu? Yoksa çıkın açıklayın. Yok eğer MHP olarak Ülkü Ocakları olarak sizler bu saldırıyı organize ediyorsanız bunu da çıkın cesurca söyleyin. Ama siz değilseniz. Biz biliyoruz. Arkasında Ak Parti'nin örgütlediği, tahrik ettiği güçlerle bunlar yapılıyor. Üstlenmek istemiyorsanız MHP olarak çıkın söyleyin"

"SEN KAYMAKAMLIK TABELANI İNDİR DAHA İYİDİR"

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde HDP'nin seçim irtibat bürosunun açılmasına tepki gösterilmesi olayını hatırlatan Demirtaş, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner'in sözlerini eleştirerek "Kaymakam geliyor, merak etmeyin diyor. Sizden rica ediyorum. Kapatacağız orayı. Sakin olun, sabırlı olun, diyor. Ben buradan Saray Kaymakamına sesleniyorum. O bir grup çeteye ricada bulunacağına, 'Biz merak etmeyin HDP bürosunu kapatacağız' diyeceğine sen kaymakamlık tabelanı indir daha iyidir. Senin kaymakamlık taleban orada fazladır. HDP'nin bürosu değil, sen orada fazlasın. Senin haddine midir bir partinin seçim bürosunun tabelasını indirmek?" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 55
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    aferin nasılda ABD ve pensilvanya dostu oldunuz...biz kör ve sağır değiliz ne mal olduğunuzu biliyoruz da umarım bu ülke halkıda anlasın
    Cevapla
  • gri ayı 8 yıl önce Şikayet Et
    demirtaş mhp yiakp yi suçluyorsun .batıda başka doğuda başka konuşuyorsun.pkk yı kullanarak dindar kürt halkına baskı yapıyorsun.tehdit ediyorsun.ey benim kürt kardeşim kobanide pkk kobanili kürtlerin mallarını kendilerine tekrar parayla sattığını biliyormuydunuz ya da kobanideki kürt kardelerimizin kobaniden ayrılarak türkiyeye sığındığını .esad demeyin onlar pkk'nın suriye versiyonun baskısından kaçtılar
    Cevapla
  • maruf 8 yıl önce Şikayet Et
    demokratik seçim ortamı diyorlar ya külliyen yalan ezilenin yanında olacaksa halk buda hdp olmalı..
    Cevapla
  • aliya 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim çalışmasına yönelik saldırıyı kınarım da acaba Demirtaş doğuda kendilerine muhalif olan parti bürolarını yaktırırken, kitapevlerine saldırttırken, dernekleri ateşe verdirirken, onun elemanları Hüda-Par bürolarını talan ederken, tabelalar yakılırken ve yine Ak Parti Van merkez gibi bir yerde bile örgüt tehditlerinden dolayı Doğru düzgün bir seçim bürosu kiralayamazken tüm bunlara nasıl ses çıkarıyor ve değerlendiriyor? tüm bunlar için kimseyi suçladığını ve istifaya çağırdığını duymadım.
    Cevapla
  • Kaan Kalkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bozkurt işareti MHP nin değil tüm Türk dünyasının sembolüdür hala bunu bilmeyenler var !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...