AK Parti'nin İstanbul'da hedeflediği oy oranı

Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’un AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, 7 Haziran seçimlerini ve çalışmlarını Haber 7'ye anlattı.

AK Parti'nin İstanbul'da hedeflediği oy oranı
AK Parti'nin İstanbul'da hedeflediği oy oranı
GİRİŞ 27.05.2015 09:01 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:00
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in röportajı

‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’
 diyen Temurci teşkilat olarak bu düşünceden yola çıkarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterip İstanbul’da Türkiye genelinin üzerinde oy almayı hedeflediklerini söyledi.

Teşkilat olarak AK Parti'nin İstanbul'da Türkiye genelinin üstünde bir oy hedefinin olduğunu söyleyen başkan Temurci, 30 Mayıs'ta yapılacak olan İstanbul Yenikapı Meydanı'ndaki Fetih Şöleni için de 'Partiler üstü bir kutlama olacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Davutoğlu'yla beraber tüm İstanbul orada olacak' dedi.

ULAŞMADIK HANE BIRAKMAMAYA ÇALIŞIYORUZ

'7 Haziran seçimleri Türkiye için yeni bir başlangıç olacak' diyen Selim Temurci 'Bu bağlamda da şehirde 39 ilçe teşkilatıyla beraber canla başla çalıştıklarının altını çizen Temurci, bu seçimin AK Parti açısından diğerlerinden farkı olarak sadece muhalefetle değil paralel yapı ve bazı medya kuruluşlarıyla da mücadele ettiklerini söyleyerek ‘AK Parti olarak İstanbul’da girilmedik hane ulaşılmadık nokta bırakmamaya çalışıyoruz. Seçmenle gönül bağı olan bir AK Parti. Çalışmalarımızda görüyoruz ki bizim karşımızda sadece muhalefet partileri yok. Karşımızda paralel yapı ve medya da var. Bunlar el ele vermiş AK Parti’nin 13 yıldaki birikimini nasıl yok edebiliriz amacındalar’ dedi.



Ancak milletin her şeyi fark ettiğini bilinçli bir şekilde sandığa gideceklerini bildiğini söyleyen Temurci ‘Birbiriyle asla yan yana dahi gelemeyecek düşüncedeki partiler, hedef AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan olunca sarmaş dolaş oldular. Milletimiz bunları görüyor. Çünkü bizi bir ümit olarak görüyor. Biz dua almış bir siyasi hareketiz. Bir dava partisiyiz. Bunların ışığında çalışmalarımızı eksiksiz devam ettiriyoruz’ dedi.

SON MİTİNG TÜRKİYE’YE BİR MESAJ OLDU



AK Parti’nin istanbul’daki Maltepe mitingi için ‘Büyük bir mesaj oldu’ diyen Temurci, ‘Seçmen o mitingde, partiler ittifak yapacaksa milletle yapar’ mesajı verdi. Bu miting diğerlerinden farklı oldu. Çünkü AK Parti İstanbul mitingini en sona bırakırdı. Bu kez erkene almamıza rağmen çok büyük bir katılımla yine tarihe geçen bir miting yaptık. Sayın Başbakanımızı İstanbullu bağrına basmıştır' derken bu davada yalnız olmadığı mesajı verilmiş ve görülmüştür ki AK Parti'nin bir şuur hareketi olduğunu söyledi.

MUHALEFETİN DERDİ TÜRKİYE VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Diğer partilerin aksine AK Parti olarak koltuk ve makam sevdalısı olmadıklarının da belirten Temurci ‘Muhafeletin, paralel yapının ve darbe severlerin tek derdi var. Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ı milletin gözündeki değerinden aşağı çekmek . Tek tek bunu başaramadılar. İttifak yoluna girdiler. AK Parti’nin oy oranını nasıl düşürürüz diye kafa kafaya verip çalışıyorlar. ’ dedi.

Temurci sözlerini şöyle sürdürdü; AK Parti sadece siyasi parti değil. Bir idealin partisiyiz. İstanbul bir emanet şehir.  İstanbul’u bu ideali ile yan yana getirdiğimizde yükümüzün çok ağır olduğunun farkındayız. Allah’a çok şükür biz şu anda yapılacak her şeyi yapıyoruz. Samimiyetle ve bu davaya inanmış 39 teşkilatımızla, gençlik, kadın ve ana kadememizle sahadayız. 7 Haziran’da da biz seferle mükelleftik seferimizi de yaptık deyip ‘takdiri Allah’a bıraktık’ diyeceğiz. Ümidimiz 8 Haziran sabahı AK Parti İstanbul’dan Türkiye’ye büyük bir selam verecek.

HDP HEM TÜRKLERİ HEM DE KÜRTLERİ AŞAĞILIYOR

İstanbul’da daha önceki seçimlerde de küçük de olsa gerginliklerin olduğunu ancak hiçbir seçimde vatandaşların evlerine mektuplar gönderilerek tehdit edilmediğini söyleyen Selim Temurci ‘HDP’nin kirli yüzünü görmeliyiz. HDP hem Türk’ü hem de Kürtleri aşağılayan bir hareket oldu. Terörün ötesinde şantaj partisine döndü. Güneydoğu’da arkadaşlarımız var adaylarımız var. HDP oralarda ev ev gezip mezraları gezip tehdit ediyor. Bugün HDP bir siyasi parti olmaktan çıktı. 78 milyonun değerleriyle alay ediyorlar. İstanbul’da da gözümüze baka baka etnik köken üzerinden siyaset yapıyor. Biz ayrım yapmadan tüm kesimlerin 80 milyonun partisiyiz. Biz Türkiye partisiyiz.’ dedi.

AHMET KAYA’YI SÜRGÜNE YOLLAYAN DOĞAN GRUBU HDP’Yİ DESTEKLİYOR

Temurci çarpıcı bir noktaya da değindi ve Doğan grubunun HDP’ye desteği konusunda Kürt kökenli vatandaşları iyi düşünmeye davet etti; Eğer, bugün Cumhuriyeti ben kurdum diyen bir parti, HDP ile kol kola yürüyorsa eğer bugün ben Kürdüm deyip HDP’ye oy veren Kürt kardeşim, eğer CHP’nin Türk ve Kürtlere milli şef döneminde yapılan zulümleri görmüyorlarsa , bugün bu ülkeden Ahmet Kaya’yı kovan bir medya kuruluşunun HDP ile el ele kol kola yürümesini görmüyorsa, eğer bir paralel yapı medyasının örgütünün, HDP’li belediyeye ziyaretini iyi görüp okumalı. Kimin eli kimin cebinde görmeli. Nasıl bir ittifakın içine sokulduklarını iyi görmeliler. Selahattin Demirtaş, batıda cici yüzünü, Güneydoğu’da terör yüzünü millete gösteriyor. Ancak İstanbullu bunu gördü. HDP’ye önümüzdeki dönemde İstanbul’un özellikle Kürt kardeşlerimizden büyük bir ders vermelerini temenni ediyorum.

MHP MERTLİK GÖSTERSİN

7 Haziran senaryolarından biri olan CHP-MHP koalisyonunu dile getirenler olduğunu söyleyen Temurci, ‘Bir yerlerde bunun konuşmaları geçiyor. HDP, bu koalisyonda olmayacağını ancak dışarıdan destek veririm diyorsa ve MHP’li birinin de mertlik gösterip ‘Ben böyle bir girdabın içinde olmam. Bunların amacı Türkiye’yi geriye götürüp istikrarsızlaştırmak olduğunu söylesin’ dedi. Temurci, milletin koalisyon rüyaları görenleri 7 Haziran akşamı uykularından uyandıracağını ifade etti.

İSTANBUL’DA HEDEF YÜZDE 50 ÜZERİ



39 ilçe teşkilatıyla tüm kadrolarla sahada olduklarını belirten ve ‘Biz üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Gecemizi gündüzümüze katıyoruz.  İstanbul’u alanın Türkiye’yi alacağını biliyoruz. Hedefimiz geçtiğimiz dönem aldığımız yüzde 50’nin üzerine çıkmak ve Türkiye ortalamasının üzerinde oy almak’ diyen Temurci seçim akşamına kadar çalışıp takdiri Allah’a bırakacaklarını söyledi.

YENİ ANAYASA YENİ TÜRKİYE’NİN KULLANMA KILAVUZU OLMALI

Türkiye artık bu yamalı bohça haline gelmiş anayasa ile ilerleyemez’ diyen Temurci’ye göre yeni anayasa artık kaçınılmaz.

Temurici şunları söyledi; Millet silah zoruyla sandığa gitmiş ve bu anayasayı yine zorla kabul etmiştir. Halen de bu anayasa millet için bir tehdittir. Darbelere açıktır. Bu ülkede artık bir daha eski Türkiye olmasın istiyorsak yeni anayasa kaçınılmazdır. Yeni anayasa Yeni Türkiye’nin kullanma kılavuzu olmalıdır. Anayasalar aslında milletin hak ve özgürlüklerini devlete karşı koruyan metinlerdir. Ancak bizim 1982 anayasası malesef ‘millet eğer uslu çocuk olursa devletin duruşu pozitif olur’ anlayışı var. Eğer yeni anayasa olacaksa başkanlık sistemi de gereklidir. Bunu Özal da söyledi, Türkeş de söyledi, Erbakan da söyledi. Bunu ilk söyleyen Erdoğan değil. Diyorlar ki başkanlık sistemi sultanlık getirecek. Allah aşkına şimdiki anayasadaki cumhurun başının yetkilerini görmüyorlar mı? Bu sistem devamlı darbe zemini üreten sistem. Başkanlık sistemi demek yarınların garantisi demektir. Bir daha ülkede istikrarsızlık olmayacak demektir.

30 MAYIS FETİH KUTLALAMALARI

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun da katılacağı İstanbul’un fethi kutlamaları için de konuşan Temurci son olarak;

'Fethin 562. Yıldönümü olacak. İstanbul bir şehir değildir. 21 yaşında bu kenti fetheden Fatih’in torunlarıyız. Biz Fatih nasıl çağ kapatıp açtıysa biz de AK Parti olarak yeni Türkiye dönemini başlatmak istiyoruz. AK Parti olarak tüm vizyonumuzu gençlere emanet ediyoruz. Teşkilatlar olarak hepimiz orada olacağız. Sadece biz değil herkes orada olmalı. Partiler üstü bir kutlama olacak. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da orada olacak. Türkiye’de seçime 6 gün kala İstanbul’da öyle bir kutlama yapmalıyız ki, yeni Türkiye’den bahsediyorsak diyelim ki ‘Fatih’in İstanbul’u emine ellerde’ Sizin aracılığınızla bütün İstanbul’u Yenikapı’ya davet ediyoruz' dedi.

ferhat.esnek@haber7.com
twitter: twitter.com/fesnek

HABER 7

YORUMLAR 40
  • takipçi 8 yıl önce Şikayet Et
    daha oncede gorduk.yedi duvel birlesti.Hak yolundaki Ak partiyi deviremedi.Osmanli tokatini birkez daha yiyecekler.Turkiye 7 hazirani bekle.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle seçimden sonra lale devrine gireceğiz
    Cevapla
  • veysel 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya açılmadan kimse bu nutukları yemez.Ayasofya açılsın zincirler kırılsın.Tam bağımsız bir ülke olduğuuza inanalım.
    Cevapla
  • vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    canım istanbulumuz. ne güzel oluyorsun ak partiyle. maşallah nazar değmesin. keşke ben de orda olabilseydim. dualarımız sizinle. inşallah hdp'den de kurtulur müslüman kürtler.
    Cevapla
  • ...AŞK-I ASİTANEE... 8 yıl önce Şikayet Et
    ...Ruhumu eritip dee kalıpta dondurmuşlar; onu istanbull diye toprağa kondurmuşlar! N.f.k
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!