Son anket: İki partinin oyları yükselişte

Erken seçim ortamında gözlerin çevrildiği araştırma şirketleri kamuoyu araştırmalarını sürdürüyor. ORC'ye göre iki partinin oyu yükselişte:

Son anket: İki partinin oyları yükselişte
Son anket: İki partinin oyları yükselişte
GİRİŞ 04.08.2015 13:27 GÜNCELLEME 06.08.2015 11:44
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Koalisyon senaryolarını ve olası erken seçimi değerlendiren ORC Araştırma Şirketi Genel Müdürü Mehmet Murat Pösteki, partilerin son oy oranlarına ilişkin çarpıcı veriler sundu.

Pösteki, ORC’nin yeni sona eren araştırmasının ham verilerini paylaştı.

SON ARAŞTIRMAYA GÖRE ORTALAMA OY ORANLARI

O verilere göre partilerin son oy oranları şu şekilde; AK Parti 43-45 CHP 26-27 HDP 10,5-11 MHP 15-15,5

“İKİ PARTİNİN OYLARINDA ARTIŞ VAR”

Olası bir erken seçim için seçmenin nabzını yoklayan ORC araştırma şirketinin son araştırmasının ham verilerini AjansHaber’le paylaşan Mehmet Murat Pösteki, iki partinin yükselişte olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP’nin oylarında bir kıpırdanma var. Şu an 27 bandından olduğunu söyleyebiliriz. Bu da emanet oy diye tabir edebileceğimiz, Batı’da CHP’den kopup HDP’ye oy veren seçmenlerden kaynaklanıyor. Bu durum AK Parti’de de aynı şekilde. Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da AK Parti’den kopan Kürt seçmenler. Bunların kopuş nedenlerini ve geri dönüş nedenlerini de sorgulamak gerekiyor. Bu anlamda barış söylemleri ile HDP oy devşirdi AK Parti ve CHP’den. 7 Haziran seçim sonrasında insanlar bunun böyle olmadığını görerek tekrar partilerine geri dönmeye başladılar. Şu an oylarında kıpırdanma yaşayan iki tane parti var, AK Parti ve CHP. Oylarını ikişer üçeri puan artırmış görünüyor iki partide...

“CHP VE AK PARTİ TABANLARI DA KOALİSYON İSTEMİYOR”

Koalisyon ihtimallerini de değerlendiren Pösteki, "Saygın araştırma kuruluşlarının birçoğunun yaptığı araştırmalarda iki parti tabanında da yüzde 70’lerde bir umutsuzluk hakim koalisyona dair. CHP’liler AK Parti ile istemiyorlar AK Parti de CHP ile istemiyor.

“CHP TABANI KOALİSYON OLACAKSA ‘MHP VEYA HDP’ DİYOR”

AK Parti tabanının birinci görüşü erken seçim. İllaki koalisyon olursa da MHP ile olsun görüşü hakim. CHP’de de birinci olarak erken seçim hakim. Olacaksa da MHP ve HDP ile olması görüşü hakim. AK Parti’nin içinde olmadığı koalisyon modelini istiyor CHP tabanı." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AJANSHABER
YORUMLAR 81
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim orc 7haziran seçimlerinde milletten özür diledi orc 43-45 diyorsa 7 puan çık 36-38dir
    Cevapla
  • sefa 8 yıl önce Şikayet Et
    bu şirket 46-47 demişti ama 40 çıktı doğru diyorsun
    Cevapla
  • gayserili 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzde yediyi kime ekleyek sen karar ver
    Cevapla
  • akif tekcan 8 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık tek başınıza iktidar oluyorsunuz şehit gelmesin gayri...
    Cevapla
  • Türker 8 yıl önce Şikayet Et
    kafan güzel galiba!!
    Cevapla
  • omen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir Ak Parti'li olarak, şu süreçte anket açıklamalarının doğru olmadığını düşünüyorum. Bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürmekten başka faydası olmayacağının bilinmesi gerek.
    Cevapla
  • isimail serin 8 yıl önce Şikayet Et
    AKP yeni bir secim olursa yuzde 48 49 olur artik millet gördu birdaha böyle bir hataya dusecegini sanmiyorum cunki ötekilerden hayir olmadigini ögrendi eger hatada israr ederse olacak olan cocuklarina torunlarina turkiyenin gelecegini sikintiya sokmus olacak onun icin yeni bir secimi firsat bilerek bu hatayi duzeldecegini saniyorum.
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurt oylarina fazla guvenmeyin! Kurtler artik kendi partisisine aticakmis!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi