Demirtaş, terör bayrakları altında hak istedi!

Frankfurt'taki Dayanışma Gecesi'ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü bayrakları altında Türkiye'den hak istedi.

GİRİŞ 05.10.2015 09:50 GÜNCELLEME 05.10.2015 13:09
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Frankfurt'taki Fraport Arena'da düzenlenen "Dayanışma Gecesi'nde" konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin kutuplarda veya çölde küçük bir ülke olmadığını ve sadece tek bir etnik kimliğin malı olamayacak kadar herkesin ortak vatanı olduğunu söyledi.

"Kürtler Türkiye'den ne istiyor " şeklinde bir sorunun sorulduğunu belirten Demirtaş, özellikle bazı milliyetçilerin ve ırkçıların, Kürtleri Türkiye'nin başına bela olmuş bir halk gibi gördüğünü iddia etti.

Demirtaş'ın konuşmasından çok salondaki  terör örgütü bayrakları ve PKK'lı korumları dikkat çekti.

Demirtaş, "(Kürtler bu ülkeye ne kattı) diyenler iyi duyun. Kürtler kendi vatanlarını kattılar Türkiye'ye, Kürdistan'ı kattılar. Daha ne yapsınlar " ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Kürtlerin kimsenin malını veya parasını istemediğini, kendi hakkını istediğini ileri sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 88
  • sencer 8 yıl önce Şikayet Et
    siz kürt iseniz diyarbakır sokaklarına neden ermeni isimleri verdiniz?neden ermeni soykırımı vardır gibi laflar kullanıyorsunuz?siz eğer müslümansanız,neden din dersini kaldıracağız diyorsunuz?hamd olsun müslüman kürtler size prim vermeyecek kadar bu ülkede bu bayrak altında yaşamaktan mutlu.çünkü ay yıldızlı bayrakta kürtlerinde kanı var.bu bayrak kutsaldır.islamda ırkçılık yoktur.mhp nasıl ki ırkçılık yapıyorsa hdp de aynı ırkçılığı yapıyor.bizi birleştiren dinimizdir.ne mutlu müslüman olup bu bayrak altında ve bu memlekette kardeşçe yaşayanlara.hiç kimse bu memleketi bir suriye,bir ırak bir filistin yapamayacak.yaşasın halkların kardeşliği.
    Cevapla
  • Oguz 8 yıl önce Şikayet Et
    Patlasanizda catlasanizda AKP tek basina geliyor insallah. Hdpkk bozuntulari israilin itleri sonunuz geldi kökünüz kazinacak!!!!
    Cevapla
  • Zaza Bingol 8 yıl önce Şikayet Et
    Gel gel sana vatan vereceğiz, gelsene.. Ermenistan'ı vermiş ya Türkiye size.. Biz Kürtler olarak Türkiye'den memnunuz.. türk kardeşlerimiz ile kıyamete kadar ay yıldızlı al bayrak altında yaşayacağız. Ayrıca Müslümanız selo.. size yabancı geliriz biz.. gel Bingöl'e bak Kürtler ne istiyor görürsün..
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sen nasıl kürtsün kürtçe konuşamıyorsun
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin hak falan istediği yok öyle bir hakları olduğunu düşünmüyorlar siz taşeronlar büyük ortadoğu projesi için ve büyük ermenistan hayali için kürtleri kullanıyorsunuz siz pkk sınız teröristsiniz tehditle,şantajla kürtleri yıldırmak isteyen hain eli kanlı bebek katili bir örgütsünüz kürdün ekmeğe,aşa,işe,ihtiyacı yok ekmeğini taştan çıkarır ama siz pkk teröristleri bir baltaya sap olamamış armut piş ağzıma düş zihniyetindesiniz sonrada haklarımız neyin hakkı yan gel yat hak isteriz yok öyle yağma...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!