Bahçeli, kayyuma partiyi teslim edecek

Yeniçağ gazetesi MYK’yı toplayan MHP Genel Başkanı Bahçeli hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu.

Bahçeli, kayyuma partiyi teslim edecek
Bahçeli, kayyuma partiyi teslim edecek
GİRİŞ 15.11.2015 12:57 GÜNCELLEME 15.11.2015 12:57
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yeterli imza toplansa bile olağanüstü kongreyi toplamayacağını açıklayan Bahçeli, “Hukuki hakkımı kullanacağım” diyerek partiyi kayyuma devretmeye hazırlanıyor. 1 Kasım’daki ağır seçim yenilgisinden tam 14 gün sonra partinin en yetkili organı MYK’yı toplayan MHP Genel Başkanı Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Görünürde, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi gündemiyle yapılan MYK toplantısında kendisinden başka kimseyi konuşturmayan Bahçeli seçim bozgunundan sonra yoğunlaşan olağanüstü kongre taleplerine sert tepki gösterdi.

İnce siyasi manevra

Yeterli sayıda imza toplansa bile olağanüstü kongreyi toplamayacağını belirten Bahçeli’nin bu kararı, MHP’yi kayyuma teslim etmenin yolunu açma hazırlığı olarak yorumlandı. Olağanüstü kongreyi yapmazsa parti yönetiminin kayyuma devredileceğini bilen Bahçeli’nin olağanüstü kongreyi yapmak yerine bu seçeneği tercih edip, bundan da muhalifleri sorumlu tutmayı planladığı belirtildi.

Adaylara ağır suçlama

3- 5 insanın ‘genel başkanlığı bırak’ demesiyle bırakmayacağını belirten Bahçeli, genel başkan adaylığı için adı geçenlerle ilgili özel değerlendirme yaptı. 2 Kasım’dan sonra genel başkan adaylığını ilan eden “adam ve kadın” herkesin “hain ve BOP işbirlikçisi” olduğunu savunan Bahçeli “Erdoğan çözüm sürecinin devamı için MHP’yi kontrol altında tutmaya çalışıyor” iddiasında bulundu.

Bahçeli, kayyuma partiyi teslim edecek

Yeterli imza toplansa bile olağanüstü kongreyi toplamayacağını açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli  “Hukuki hakkımı kullanacağım” diyerek partiyi kayyuma teslim etmeye hazırlanıyor.

1 Kasım’daki ağır seçim yenilgisinden tam 14 gün sonra partinin en yetkili organı MYK’yı toplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Görünürde, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi gündemiyle toplanan ve 1 saat 20 dakika süren MYK toplantısında kendisinden başka kimseyi konuşturmayan Bahçeli seçim bozgunundan sonra yoğunlaşan olağanüstü kongre taleplerine sert tepki gösterdi. MHP’nin olağan kurultay tarihinin 18 Mart 2018 olduğunu yeniden tekrarlayan Bahçeli, “Bütün algı operasyonlarına rağmen MHP’nin dimdik ayakta olduğunu, ’parti içi muhalefet’yürütüyormuş gibi görünenlerin yaptıklarının hiçbir şey ifade etmeyeceğini” söyledi.

Yeterli sayıda imza toplansa bile sonuna kadar direneceğini ve olağanüstü kongreyi toplamayacağını belirten Bahçeli, “Bu konuda her türlü hukuki haklarımı kullanacağım” dedi. Bahçeli’nin bu kararı, çaresiz kalması halinde MHP’yi kayyuma teslim etmenin yolunu açma hazırlığı olarak yorumlandı. Delegenin yeterli imzasına rağmen kongreye gitmezse parti yönetiminin kayyuma devredileceğini bilen Bahçeli’nin olağanüstü kongreyi yapmak yerine bu seçeneği tercih edip, bundan da muhalifleri sorumlu tutmayı planladığı belirtildi.

KAYNAK: YENİÇAĞ
YORUMLAR 15
  • DADAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    ey medya ağır ol MHP'nin içinde ne cevherler var kala kala kayyumamı kaldı
    Cevapla
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    sen chp hdp agziyla konusup akp ye cumhurbaskanimiza agza alinmicak hakaretler edersen boyle tokadi yer saftin kayar iste bahceli..
    Cevapla
  • yilgin 8 yıl önce Şikayet Et
    ulkede diktatorluk arayan arkadaslar buyrun burdan yakin alin dize diktetorluk
    Cevapla
  • İhanetin bahçelisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen gittikçe gerçek yüzünü gösteriyorsun.çare mhp bin başına ihanet için geldin .seni tüm ülkücüler tarihte ihanetine ve hainliginle anacak.
    Cevapla
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    kayyumları AKP tayin ettiğine göre, 3 dönemliklerden mesela manisa mebusu BÜLENT ARIÇ olabilir.ne yani.. niye olmazmış..bal gibi olur.hayırlı olsun bülent bey,hayırlı olsun efendim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü