Demirtaş'tan AK Parti'ye ağır sözler

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "AK Parti'nin emrindeki hiçbir yargıç ya da savcı bizi yargılayamaz. Güçleri yetmeyecek" dedi.

Demirtaş'tan AK Parti'ye ağır sözler
Demirtaş'tan AK Parti'ye ağır sözler
GİRİŞ 16.04.2016 19:47 GÜNCELLEME 16.04.2016 21:02
Bu Habere 282 Yorum Yapılmış

Partisinin Siirt il kongresinde konuşan Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kendilerinde zerre kadar korkunun olmadığını belirtti. Demirtaş, kaygılarının kendileri için değil, ülke için olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Şimdi zannediyorlar ki, bu dokunulmazlık tartışması HDP'lilerin dokunulmazlığı kalkarsa, bizde birileri gibi sarayın etrafına koşup, sarayın etrafına diz çöküp, biat edip bizi affedin diyeceğiz zannediyor. Ya kusura bakmayın ama siz bizi kendiniz gibi saray soytarısı mı zannettiniz? Biz bugüne kadar şu yer yüzünde hangi linçe diz çöktük ki, biat ettik ki size biat edeceğiz. Bizim kaygımız insanlarımıza dair ülkemize dair. Biz ülkemizin daha kötü günlere gitmesinden, sürüklenmesinden korkuyoruz, bunun dışında başka hiçbir kaygımız olamaz. Allah'a şükür utanacak hiçbir şey yapmadık. Hırsızlık yapmadık, soygun yapmadık, talan yapmadık, vurgun yapmadık. Çok şükür bizi rüşvet yemekle suçlayamıyorlar. Öyle olsaydı karşınıza çıkamazdık, utanırdık."

Demirtaş, Büyük bir yalan ve iftirayla karşı karşıya olduklarını, bütün olup bitenden kendilerinin sorumlu tutulduğunu anlatarak, "İnanın ki, söyledikleri yalana artık kendileri bile inanmıyorlar. İktidar sizsiniz, 14 yıldır devleti siz yönetiyorsunuz. 100 yıllık Kürt sorununun 14 yılı sizin döneminizde geçti. Bu sorunu çözebilmek için elinizde defalarca fırsatlar oluştu, hiçbirini doğru değerlendirmediniz. Ülkemizi savaştan kurtarması gereken iktidardır, muhalefet değil" dedi.

"BARIŞ SÜRECİNE GÖNÜLDEN DESTEK VERİRİZ"

Savaş politikalarına destek vermeyeceklerini yineleyen Demirtaş, "Ama bugün barış politikasında dönsek, biz barışın hatırına evlatlarımızın hatırına, bu ölüp giden insanların hatırına, bu anaların hatırına, biz yine de barış sürecine gönülden destek veririz. Aynı noktadayız, savaşı çıkaran siz, insanları ölüme sürükleyen sizlersiniz. Şimdi sarayın ince hesapları var. Ülkede tekrar iktidarı, diktatörlüğü kurmak için HDP'yi engel olarak görüyor, yıllardır böyle görüyor. HDP'yi ortadan kaldırmadan, HDP'yi parlamentodan atmadan muradına eremeyecek. Ülkede yeni bir diktatörlük kuramayacak bir tehdit saldık çünkü."

YORUMLAR 282
  • OSMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Kimsin lan.
    Cevapla
  • Dost 8 yıl önce Şikayet Et
    Seloooo şebekemi çekmiyor. Eee bu işler adamı şişler.
    Cevapla
  • Emn 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye paralelden söz mü aldın
    Cevapla
  • ahmet aydemie 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi vatan hainini analar bir daha doğurmaz demirtas hangi barıśtan bahsediyorsun siz e bu ülkede yaşama şansı olmamalı başkasına adalet size gekince yokmu vah vahhhhhhhhhh
    Cevapla
  • sinan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sirtini dayadigin abd rusya ve. Avrupa. Seni kurtaramayacak. Ceza evinde katlin vacip
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız