CHP'de pislikleri ortalığa döken kriz!

CHP Ankara'da İl Başkanı Tarık Şengül krizi yaşanıyor. Şengül'ün seçim dönemi harcamalarını sakladığına ilişkin rapor Kılıçdaroğlu'na sunuldu. Şengül de Sav'a koştu!

CHP'de pislikleri ortalığa döken kriz!
CHP'de pislikleri ortalığa döken kriz!
GİRİŞ 03.08.2011 07:47 GÜNCELLEME 03.08.2011 07:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ezelhan Üstünkaya'nın haberi

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları rafa kalkarken Ankara krizi yaşanıyor.

Ankara İl Başkanı Tarık Şengül’le ilgili, 8 Ankara İl Başkan Yardımcısı tarafından hazırlanan rapor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu. Raporda, Şengül hakkında seçim harcamaları ile yönetim kuruluna bilgi vermediği ve seçim broşürlerinin kağıtçılara satıldığı iddiaları yer aldı. Broşürlerin satışının, bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından ‘görüntülendiği’ ve bu görüntülerin Genel Merkez’e de iletildiği belirtildi. Kılıçdaroğlu, Şengül’ü görevden almaya hazırlanırken, Şengül sürpriz bir hamle ile eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibi ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

KARAYALÇIN MİSİLLEMESİ

Ankara krizinin ilk işareti, Kılıçdaroğlu’nun SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ile geçen ay bir araya gelmesi ile yansıdı. Kılıçdaroğlu’nun Karayalçın’a Ankara il başkanlığı görevini önerdiği iddialarına tepki gösteren Şengül, Önder Sav ve ekibi ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Bu buluşma Kılıçdaroğlu’na ‘misilleme’ olarak yorumlandı. Ekipler arası görüşme trafiği hızlanırken Kılıçdaroğlu’na ağır iddialar bulunan bir rapor ulaştı. Raporda, Şengül’ün ODTÜ Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi olarak görev yaptığı, Anayasa’nın 68. Maddesi gereğince il başkanı olarak görevlendirildiğinde, bu görevinden istifa etmesi gerektiği halde bunu yapmadığı belirtildi. Raporda, İl Başkan Yardımcısı Özgür Aktepe’nin atamanın yapıldığı 2 Şubat 2011 itibariyle adli sicil kaydında, karşılıksız çek keşide etmekten hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olduğu, yasa gereği seçilme yeterliliğine sahip olmadığı kaydedildi.

Hesaplar şahsi bilgisayarda


Seçim harcamalarının ibra edilmediğinin iddia edildiği raporda, “Seçim dönemi içinde yapılan harcamaların, seçim çalışmaları kapsamında olduğu ve tüzüğümüzün 34’üncü maddesi uyarınca yönetim kurulu üyelerinin denetleme yetkisi içinde bulunduğu son derece açıktır. Hesapların başkan veyamuhasip üyenin şahsi bilgisayarında bulunması, bu görevimizi yapmamıza engel teşkil etmiştir” denildi. Raporda, seçim çalışmaları sırasında, broşür ve bayrak sıkıntısı yaşandığı belirtilirken şunlar dile getirildi: “Bu malzemeler ihtiyaca göre dağıtılmamış, ziyan edilmişlerdir. Öyle ki, seçim arifesi akşamı dağıtılmayan 2 kamyon afiş ve broşürler kâğıtçılara satılmıştır. Bununla ilgili görüntüler, bizzat o gece yönetim kurulu üyelerimiz tarafından kaydedilmiştir. İlgili fotoğraflar ilişiktedir.” Raporda, seçim çalışmaları için kiralanan araçların bazı yönetim kurulu üyelerinin kişisel makam aracı olarak kullanıldığı da ileri sürüldü.

TARHAN’I AZARLADI


CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın, Ankara İl Başkanı Şengül tarafından azarlandığı da iddia edildi. Raporda, “Bir süre sonra Ülker Hanım, yapılan programlara bile dâhil edilmemeye başlanmıştır. Tüm butavır alma, etkinliklere katmama, sadece Ülker Hanım karşı değil hemen hemen tüm milletvekili adaylarına karşı yürütülmüştür” denildi. Bu olaydan sonra Tarhan’ın, Şengül’ü Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’ya şikayet ettiği öğrenildi.

BUGÜN

YORUMLAR 4
  • Ahmet Gül 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP'nin hangi isii temiz'ki?. -------:
    Cevapla
  • 1299 12 yıl önce Şikayet Et
    chp nin pislikleri ortaya dökülse.... 14 büyükşehir belediyesi bir olup, gece gündüz temizlemeye çalışsa temizleyemez. mübarek ramazan kokutma ortalığı chp. senden hiç bir beklentimiz yok. gölge etme, gelişen, büyüyen Türkiye ye takoz olma yeter.
    Cevapla
  • faruk canpolat 12 yıl önce Şikayet Et
    CHP VE PİSLİKLERİ. bu normaldir CHP budur işte hiçbir zaman temizlenmezki
    Cevapla
  • ali özdemir 12 yıl önce Şikayet Et
    Pisliklerini Temziedikten Sonra Geriye Ne Kalır Merak Ediyorum. ıı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı