CHP'den atanamayan öğretmenler için önerge

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede atanamayan öğretmenlerin durumunu Meclis’in araştırmasını talep etti.

CHP'den atanamayan öğretmenler için önerge
CHP'den atanamayan öğretmenler için önerge
GİRİŞ 27.09.2011 10:55 GÜNCELLEME 27.09.2011 10:55

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, eğitim fakültesini bitirerek atamasının yapılmasını bekleyen öğretmenlerin içinde bulundukları psikolojik, sosyal ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi; eğitim sistemindeki öğretmen ihtiyacının acilen karşılanması için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM Başkanlığı’na verdiği önergede atanamayan öğretmenlerin durumunu Meclis’in araştırmasını talep etti.

-İŞSİZLER ORDUSU-

Önergenin gerekçesinde, her yıl çeşitli branşlarda eğitim fakültesini bitirip öğretmen olma ümidiyle çalışma hayatına başlamak isteyen öğretmenlerin gerekli atamaların yapılmaması nedeni ile işsizler ordusuna dâhil olmakta olduğuna dikkat çekildi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 2002 yılında iktidara gelmeden önce miting alanlarında öğretmen atamalarına ilişkin mevcut olan sistemi eleştirdiği ve tüm öğretmen adaylarının atamasının yapılacağına dair çok sayıda mesaj verdiği belirtilerek, şöyle denildi:

“İktidar olmadan önce verilen vaatler bugünkü tabloya baktığımızda maalesef sadece vaat olarak kalmış hayata geçirilememiştir. 2002 yılında atanamayan öğretmen sayısı 60 binlerde iken AKP iktidarları sürecinde 300 binlere ulaşmıştır. Kısaca AKP iktidarı döneminde işsiz öğretmen sayısı yüzde 500 artmış oldu.”

2009 yılı KPSS öğretmenlik sınavına giren eğitimci sayısının 243 bin 569 olduğu belirtilen gerekçede, “Buna karşın 2003–2009 yılları arasından 147 bin 702 öğretmen sisteme dâhil edilmiştir. 2009 yılında KPSS sonrası alınan öğretmen sayısı ise 30 bin 464'dür. Bu durumda sadece 2009 yılı KPSS sınavına göre 213 bin 105 eğitim fakültesi mezunu açıkta kalmıştır. Ayrıca Bakanlığın çeşitli branşlarda öğretmen almaması, bazı branşları kapatması gibi nedenlerle yaklaşık 70 bin mezun sınava başvuru bile yapamamıştır” denildi.

-“PAZARLAMA MEZUNLARI FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENİ”-

Ücretli öğretmenlik yapanların birçoğunun mesleğinin öğretmenlik olmadığı herkes tarafından bilinmekte olduğuna dikkat çekilerek, “Pazarlama mezunu olan kişilerin fen bilgisi öğretmenliği yaptığı, uluslararası ticaret mezunun Türkçe öğretmeni olduğu, hayvan yetiştiriciliği mezunun sınıf öğretmeni olduğu bir sürecin içerisindeyiz” denildi.

Önergede iki yüz bine yakın öğretmen açığının olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Üç yüz bine yakın öğretmenin atama için bekletilmesi hiçbir biçimde açıklanamaz olaydır. Toplum olgusunu bireylerin meydana getirdiğini unutmadan, toplumsal anlayışta eğitimin bir numaralı yapıcı unsur olduğunu kabul edersek, hedeflediğimiz toplumsal denge ve gelişmeye daha kolay sahip oluruz.”

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt