Kurtulmuş: İskilipli Hoca'nın iade-i itibara ihtiyacı yok

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İskilipli Atıf Hoca'nın, yapımı son aşamaya gelen anıt mezarını ziyaret etti.

Kurtulmuş: İskilipli Hoca'nın iade-i itibara ihtiyacı yok
Kurtulmuş: İskilipli Hoca'nın iade-i itibara ihtiyacı yok
GİRİŞ 25.04.2012 18:56 GÜNCELLEME 25.04.2012 18:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Bazı temaslarda bulunmak üzere Çorum'a gelen Kurtulmuş, İskilip ilçesine yaptığı ziyaret kapsamında, istiklal mahkemeleri döneminde idam edilen ve mezarına 82 yıl sonra ulaşılan İskilipli Atıf Hoca'nın anıt mezarında dua etti.

Kurtulmuş, burada yaptığı açıklamada, İskilipli Atıf Hoca'nın şapkayla ilgili çıkarılan kanun bahane gösterilerek idam edildiğini belirterek, ''Önce idam edildi, arkasından gerekçesi oluşturuldu. Türkiye geçmişte yapmış olduğu yanlışlıkları, hataları, karanlık noktaları aydınlatmak durumundadır'' dedi.

İskilipli Atıf Hoca'nın iade-i itibara ihtiyacı olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, ''TBMM, İskilipli Atıf Hoca'nın idam kararını geri alabilir. Sayın Başbakanımız, anamuhalefet partisi liderimiz ve diğer tüm partilerimizin başkanları bir araya gelsinler, bu tür yerlerde geçmişte yapılmış yanlışlıklardan hep beraber özür dileyelim'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    ATIF HOCA SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZE KOMŞU OLA, BİZE ŞEFAAT EDE. Ehl-i Sünnet Aşığı Büyük Alim İskilipli Atıf Hoca buyurdular ki; “Ehl-i Sünnet vel Cemaat Mezhebi haktır. Bundan başka mezhepler hep batıldır. Doğru değildir. Ehl-i Sünnet vel Cemaat İtikadı, Cenab-ı Hak'kın Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberimizin "sallallahü aleyhi ve sellem" Hadis-i şerifleriyle beyan buyurdukları müstakim, Doğru Yol olup bu itikatta olanların itikatlarında bozukluk yoktur.” Elhamdülillah Atıf Hocam Ehl-i Sünnetiz, O Kutlu Yol'da zerre kadar tereddütümüz olmadan ilerliyoruz, size ve sizin gibi Ötelere Aşık, Şehadet Şerbetini İçenlere Sonsuz Düalar ediyoruz ve sizin şefaatinizi diliyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed aleyhisselama komşu olduğuna ismim gibi inanıyorum ve SİZE SELAM DİYORUM SONSUZLUĞA KORKUSUZCA YÜRÜYEN EHL-İ SÜNNETİN GÖZBEBEĞİ!.. Kaynak: http://www.msxlabs.org/forum/edebiyat-tr/159280-iskilipli-atif-hoca-iskilipli-atif-hoca-kimdir-iskilipli-atif-hoca-hakkinda.html#ixzz1t5IjuAQh
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber