Soylu: Millet size Erdoğan'ı vermeyecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Türkiye'nin başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu söyleyerek "Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır" dedi ve ekledi

GİRİŞ 03.02.2013 17:21 GÜNCELLEME 04.02.2013 10:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda partililere hitap etti.

Konuşmasında gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Soylu, son dönemlerde sıkça dillendirilen başkanlık sistemine değindi. Mevcut parlamenter sistemin her yerde Türkiye'nin ayağına bağ olduğunu öne süren Soylu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Tayyip Erdoğan, başkanlık sistemini kendisi için istememektedir. Türkiye'nin geleceği için istemektedir. Zaten önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı sürecinde sayın başbakanımız Cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra 5+5 ya da 4+4, 10 yıl Türkiye'nin başındadır. Onun karizması, onun yaptığı hizmetler onun Türkiye ve milletle birlikte bütünleşmesinde Başkanlık sistemine zaten ihtiyaç yoktur ki. Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilelebet ve ebedi başkanıdır."

'ALLAH'A YEMİN EDERİM Kİ'

Özgürlükçü, demokratik, bu milletin temel referanslarıyla örtüşen bir Anayasa yapmanın en önemli görevlerinden olduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye'yi, bilin ki darbecilerin, darbeci generallerin ortaya koymuş olduğu Anayasadan kurtarabilecek ve Türkiye'yi yepyeni bir anlayışa kavuşturabilecek yegane parti Ak Partidir. Allah'a yemin ederim ki, Türkiye'deki bütün meselelerin çözülmesinde en yetkili lider ise Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu millet kararlıdır. Dün bu milletin Menderes'ini aldınız, dün bu milletin Özal'ını aldınız, Vallahi de, billahi de, tallahi de, bu millet size Erdoğan'ı vermeyecek, sahip çıkacaktır."

1071 DP'Lİ AK PARTİ'YE GEÇTİ

Soylu'nun konuşmasının ardından Malatya Demokrat Parti'den 1071 kişinin AK Parti'ye katılım töreni gerçekleşti. Süleyman Soylu, AK Parti'ye geçen eski partisindeki il yönetimine rozetlerini taktı. AK Parti İl Danışma Meclisi'ne AK Parti Malatya Milletvekilleri ile Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

YORUMLAR 13
  • ertan tan 11 yıl önce Şikayet Et
    sen de mi brütüs. biraz zaman geçsin bakalım, ortalıktaki toz duman bir yatışsın bakalım, maskeler düşünce millet olarak hep birlikte: sen de mi brütüs demezsek taksim meydanında soyunucam.
    Cevapla
  • darbecilere ve monşerlerekarşı dikdur 11 yıl önce Şikayet Et
    dogru. doğru söze ne denirki ..... çok güzel söylemiş
    Cevapla
  • cem kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    aman efendim dikkat edin.... bazılarının yüreyine oturur da kahrolurlar. sonra naaparız....
    Cevapla
  • K..MURAT 11 yıl önce Şikayet Et
    ne geldiyse. bu milletin başına ne geldiyse kraldan çok kralcı geçinenlerin yüzünden gelmiştir. rahmetli menderese sormuşlar sen hiçmi bu gidişatı fark etmedin. çevremdekiler her şey çok güzel diye diye beni bu hale getirdiler..
    Cevapla
  • K..MURAT 11 yıl önce Şikayet Et
    kral ve..... bu kadarına tek kelimeyle pes..bu ne hırs ne bu celal.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!