Baykal'ı istifa getiren kasetin izi bulundu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP lideri Deniz Baykal'la ilgili görüntüler hakkındaki soruşturmada üç yıl sonra bazı bilgilere ulaştı.

Baykal'ı istifa getiren kasetin izi bulundu
Baykal'ı istifa getiren kasetin izi bulundu
GİRİŞ 09.03.2013 06:34 GÜNCELLEME 09.03.2013 22:58
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Savcılık, 2010 yılında (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na) yazı gönderip görüntülerin gönderildiği bilgisayarın IP numarasının tespitini istemişti. Sorunun yanıtı yıklışık 3 yıl sonra geldi. TİB, geçen hafta, IP numaralarını gönderdi.

Bilgisayarlar tespit edilecek

Deniz Baykal'a ait görüntülerin servis edildiği 7 ayrı IP numarası tespit edildi. Savcılık, 4'ü ABD, 3'ü Türkiye çıkışlı IP numaralarını kullanan bilgisayarların ivedi şekilde bulunmasını istedi, 10 gün içerisinde Türk Telekom'dan yanıt gelmesi bekleniyor.

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Vatan'ın sorusu üzerine, "Gecikmiş bir gelişme" dedi. Yılmaz, soruşturmanın geciktiğini ya da bir şekilde geciktirildiğini belirterek, "Gündemde olan soruşturmalar bu soruşturmadan daha farklı ilerledi. Biz soruşturmanın başında imaj alınmasını, dinleme yapılmasını istedik. Ama bunların hiçbiri olmadı. Siyasiler soruşturmayı bitirmedi" dedi.

Öte yandan İstanbul'da çete operasyonunda gözaltına alınan Mustafa Özsoy ve CHP eski Adana Milletvekili Tacidar Seyhan arasında geçen telefon görüşmelerinde Baykal'ın görüntüleriyle ilgili diyalogların geçtiği belirtildiği için savcılık bu konuşmaları da talep etti.

YORUMLAR 24
  • Mehmet Yenici 11 yıl önce Şikayet Et
    Sahte IP'dir muhtemelen.... Bu işi yapanlar uzman olduklarına göre IP numaralarını da nasıl gizleyeceklerini zaten biliyorlardır. Sahte IP gösteren birçok program var. Sıradan bilgisayar kullanıcıları bile yapabiliyorlar. İsteğin ülkeyi seçiyorsun ve oradan bağlanılmış gibi gösteriyor!
    Cevapla
  • Ahmet 11 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz hırsız misali. hani düne kadar o kaset baykala ait değildi hem ait olsa bile neden şimdi baykalın yaptığı cürmün değilde sadece bu görüntülerin servis edilmesine kızılıyor ilginç
    Cevapla
  • mehmet ali bozyel 11 yıl önce Şikayet Et
    ADNAN MENDERES İLE DENİZ BAYKALI AYNE KEFEYE KOYABİLEN GAFLET. bazı arkadaşlar (lafın gelişi) merhum başbakanımız adnan menderes ile chp eski genel başkanı deniz baykalı aynı keyefeye koyabilecek kadar gaflet içinde ne yazık ki. en anlayacakları yönüyle söyleyeyim. birinde aşk var, diğerinde ise çıkar ilişkileri var. bilmem anlatabiliyormuyum aradaki farkı. haa bu yeterli bir fark değil diyorlarsa, bana ulaşsınlar onlara ben arada ki 7 farkı bulun resmi çizeyim. bulabileceklerini sanmıyorum da.
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    ADNAN MENDERES DE YAPMIŞ O ZAMAN MEHMET ÖZER'İN DEDİĞİ GİBİ BAYKALI ELEŞTİRMEYELİM.... Falanca da hırsızlık yaptığı için hırsızları, filanca da üç kağıtçılık yaptığı için üç kağıtçıları da eleştirmiyoruz...
    Cevapla
  • hakan er 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet özere . behmet bey sizde chp lisiniz galiba :))))ah güzelim ülkem ah rahmetli menderesin bu haberin resinde yer aldı anlıyorum sizin zihniyetlerinizn zina gayet normal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular