LPG tankından 88 kilo eroin yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Erzincan Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı ortak operasyonda 88 kilo 534 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuların bulunma anları polis kameralarına da yansıdı.

LPG tankından 88 kilo eroin yakalandı
LPG tankından 88 kilo eroin yakalandı
GİRİŞ 03.04.2013 12:58 GÜNCELLEME 03.04.2013 12:58

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay önce uyuşturucu nakliyesi yapan bir şebekeyi belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takipte, şebekenin 15 gün önce uyuşturucu sevkiyatına hazırlandığı tespit edildi. Polis takip yaparken uyuşturucu nakliyesini gerçekleştirecek şebekenin lideri olduğu öne sürülen Yusuf D.'nin İstanbul'a ulaşmak için harita üzerinde farklı bir rota çıkardığı belirlendi.

ROTA BİLGİSİ ELE GEÇİRİLDİ

Polis haritadaki rota bilgisini ele geçirdi. Buna göre uyuşturucu yüklü araç önce Van'dan Artvin'e gidecek daha sonra ise Erzincan üzerinden İstanbul'a gelecekti. Edinilen diğer bir bilgiye göre; aracın polis güvenlik denetimlerine yakalanmaması için de başka bir araç öncülük edecekti. Öncü araç sürücüsü uyuşturucu taşıyan aracın sürücüsüne sürekli bilgi aktaracaktı.

EROİN LPG TANKINDAN ÇIKTI

Şebeke üyeleri planlarını uygulamak için harekete geçerken, İstanbul narkotik ekipleri de operasyonu Erzincan'da yapmaya karar verdi. Bunun için Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Erzincan narkotik ekipleri ile İstanbul Polisi ile ortak hareket ederek uyuşturucu yüklü aracı beklemeye başladı. Aracın Erzincan'a ulaşması üzerine polis operasyon yaparak öncü ve uyuşturucu yüklü aracı durdurdu. Uyuşturucu yüklü aracın sürücüsü Turan D., ve diğer araç sürücüsü Ekrem Y., gözaltına alındı.

Otomobilde yapılan aramalarda aracın LPG tankına gizlenmiş 88 kilo 534 kilo eroin ele geçirildi.

"UYUŞTURUCU SAHİBİ DEĞİL ODUNCUYUM "

Uyuşturucuyu ele geçiren polis eş zamanlı operasyon düzenleyerek uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen Mehmet B.'yi Şırnak'ta, Yusuf D.'yi ise Mersin de gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mehmet B.'nin sorgusunda “uyuşturucu kaçakçısı değilim oduncuyum" dediği öğrenildi.

ARAMA ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI

Yapılan operasyonun arama anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, aracın LPG tüpünün sökülmesi ve zulası açılan LPG tüpünden eroinlerin çıkarılması görülüyor.

4'Ü DE TUTUKLANDI

Bu arada gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerin 4'ü de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde polise saldıran 52 şüpheliye tutuklama talebi
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'