Kartvizitli fuhuş çetesi çökertildi

Konya'da aralarında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu kadınları satan, müşterileri soyup, şantaj yapan fuhuş çetesi polis tarafından çökertildi.

Kartvizitli fuhuş çetesi çökertildi
Kartvizitli fuhuş çetesi çökertildi
GİRİŞ 24.12.2011 12:49 GÜNCELLEME 24.12.2011 12:49

Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bazı ihbarlarla birlikte şehir merkezinde birçok bölgeye sahte isimlerle cep telefonu numarası yazarak kartvizit atan fuhuş şebekesinin şantaj, yaralama ve yağma suçlarına karıştığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipler araştırmalara başladı. 2 ay sürekli olarak istihbarat çalışması yapan polis, örgüt liderliğini Fatih N'nin (40) yaptığı, fuhuş, yağma, hırsızlık ve yaralama olaylarına karışan 9 kişilik şebekeyi tespit etti. 11 adres belirleyen polis bu adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda örgüt lideri Fatih N. ile birlikte M.D. (24), M.Ö. (22), F.S. (18), F.N.K. (18), B.K. (13), C.K. (17) ve R.C'yi (16) gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramada 3 adet pompalı tüfek, çok sayıda kartvizit ve kartvizitleri basmakta kullanılan makineler ele geçirildi.

POLİSE KAMERALI ÖNLEM

Polis gizlice sürdürdüğü araştırmada merkez Karatay ilçesi Şemsi Tebrizi Mahallesi Kaynak Sokak'ta bulunan fuhuş yapılan evi de tespit etti. Çetenin evin duvarına yerleştirdiği güvenlik kamerası ile polis ve müşterilerin gelip gitmesini gözetlediği ortaya çıktı. Bu şekilde güvenliklerini sağlayan çetenin şuana kadar yüzden fazla kişiyi ağlarına düşürdüğü öğrenilirken, 50 kişi ise soyulduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

ÇOCUKLARA BIÇAK KULLANDIRIP, GASP YAPTIRIYORLAR

Çetenin çalışma yöntemini çözen polis, çocukların da birçok suçta kullanıldığını belirledi. İddiaya göre, kartvizitlerdeki telefon numaralarını arayan müşterileri, fuhuş adresine çağıran kadınlar ve yaşları 13 ile 17 arasında değişen çocuklar karşılıyor. Üzerleri çocuklar tarafından aranan müşteriler, birlikte olmak için geldiklerinde kadınları beğenmeyip geri gitmek isteyince tekrar çocuklar devreye giriyor. Müşterilere bıçak çeken çocuklar, bazılarını korkutarak, bazılarını da yaralayarak paralarını gasp ediyor. Bazı erkeklerin paraları ise kadınlarla ilişkide bulunurken çalınıyor. Odaya giren ikinci bir kadın gizlice müşteri olarak gelen şahsın cebinden parasını çalıyor.

FUHUŞ BATAĞINA DÜŞEN DE ÇOCUK

Kartvizitler sayesinde 15 yaşından 60 yaşına kadar müşteri bulan çetenin, biri 15 yaşında, diğerleri 18 ve 19 yaşında 3 kadını çalıştırdığı da ortaya çıktı. Parçalanmış aile çocuğu olduğu öğrenilen 15 yaşındaki F.Y'ye de fuhuş yaptırdığı belirtilen çetenin, müşterilere 'küçük yaşta biriyle birlikte oldunuz' diyerek şantaj yaptıkları ileri sürüldü. Çetenin aynı zamanda kadınları uyuşturucu maddeye alıştırarak ellerinde tuttuğu iddia edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Konya Numune Hastanesi'ne getirilen şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişi ve çıkışında yüzlerini gizlemeye çalışan şüpheliler, kendilerini görüntüleyen kameramanlara da sözlü saldırıda bulundu. Hastanedeki işlemlerin ardından örgüt lideri Fatih N. ile 4'ü yaşı küçük 2'si kadın 9 kişi, fuhuş, fuhuşa aracılık etme, suç örgütü kurma, yağma, kasten adam yaralama ve hırsızlık suçlarından adliyeye sevk edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar