Faili meçhul cinayetlerde 7 tutuklama

Samsun, İstanbul ve Ordu'da çeşitli tarihlerde 4 kişinin öldürülmesi, 3 kişinin de silahla yaralanmasıyla ilgili mahkemeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Faili meçhul cinayetlerde 7 tutuklama
Faili meçhul cinayetlerde 7 tutuklama
GİRİŞ 23.03.2012 22:34 GÜNCELLEME 23.03.2012 22:34

Alınan bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışma kapsamında yakalanarak emniyetteki işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne getirilen 11 şüpheli, savcılık sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Şüphelilerden Şaban Sağlam, Yavuz Sultan Selim Fazlıoğlu, Adem Kılıç, Taner Seymen, Mehmet Güven, Mustafa Seymen ve Murat Güven, ''Tasarlayarak birden fazla kişiyi kasten öldürme, suça azmettirme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet'' suçlarından tutuklandı. Selçuk A, Ergün O, Gökhan A. ve Metin K. ise serbest bırakıldı.

11 Eylül 2005'te Samsun Büyükşehir Belediyesi önündeki Uğur Koçoğlu'nun işlettiği büfede, Abdülfettah Sağlamer ve işletme sahibinin tabancayla ateş açılması sonucu öldürüldüğü olayın ardından faili meçhul bu cinayetleri araştıran ve eski dosyalardaki tanık ifadelerinden yola çıkan polis, Samsun, Trabzon, İstanbul, Rize, Tokat ve Kocaeli illerinde toplam 22 kişiyi gözaltına almıştı. 11 şüpheli ise emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Zanlıların sorgularında, 2 Mayıs 2002'de Ordu'nun Perşembe ilçesi Medrese Önü mevkisinde Abdurrahman Sarıailoğlu'nun tabancayla vurularak öldürülmesi, Sultan Bakır ve Mustafa Seymen'in yaralanması, 30 Aralık 2004'te Samsun'da Servet Nur'un silahla yaralanması, 14 Ocak 2005'te ise Güngör Bektaş'ın İstanbul'un Esenler ilçesinde öldürülmesi olaylarıyla da ilgilerinin olduğu belirlenmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak