Kaçak kazıdan tarih fışkırıyor

Tarihi eser operasyonunda kaçak kazı yapılan yerden adeta tarih fışkırıyor.

Kaçak kazıdan tarih fışkırıyor
Kaçak kazıdan tarih fışkırıyor
GİRİŞ 29.05.2012 11:54 GÜNCELLEME 29.05.2012 11:54

 Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde düzenlenen tarihi eser operasyonunda kaçak kazı yapılan yerdeki çalışmalar sonucu Roma dönemine ait 2 bin yıllık örgü mezarın yanı sıra amfora, minyatür kap, testi ve testicik bulundu.

Sultandağı İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin iki hafta önce düzenlediği operasyonda ilçeye bağlı Doğancık köyü Yazır Yakalar mevkisinde kaçak kazı yaparken yakaladığı A.A. ve M.Ç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Operasyonda Roma dönemine ait 2 bin yıllık testi ile üzeri işlemeli taş bloklar ele geçirildi.

Ekiplerin haber vermesi üzerine kazı alanına gelen Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü'ne bağlı arkeologlar, başlattıkları çalışmalar sonucu Roma dönemine ait kaba ve devşirme bloklardan oluşan örgü mezarı gün yüzüne çıkarttı.

Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeologlar Mehmet Garipcin ve Cemil Dumanlıoğlu gözetiminde yapılan kazı ve temizlik çalışmalarında, Roma dönemine ait olduğu düşünülen amfora, minyatür kap, testi ve testicik ile örgü mezarda iki kişiye ait olduğu sanılan kemik parçaları ortaya çıkarıldı.

Doğancık köylülerininde yoğun ilgi gösterdiği kazılarda ortaya çıkarılan tarihi eserler ile tarihi mezarda bulunan kemik parçalarının incelenmek üzere Afyonkarahisar Müze Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler