Sigara tiryakisine 5 metre yasağı

Sigara yasağında 'kapı önüne 5 metre' ayarı yapılacak. 5 metre yasağına uymayanlara kapalı alanda sigara içmiş gibi para cezası kesilecek.

Sigara tiryakisine 5 metre yasağı
Sigara tiryakisine 5 metre yasağı
GİRİŞ 13.02.2015 09:56 GÜNCELLEME 13.02.2015 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağını genişletiyor. Kapı önünde içilen sigaranın içeride bulunanları pasif içici durumuna düşürdüğünü tespit eden bakanlığın kamu kurumlarına göndereceği genelgeye göre, sigara yasağında 'kapı önüne 5 metre' ayarı yapılacak. Böylece tiryakiler kapı önlerinden en az 5 metre uzakta sigara içebilecek. Kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen memura ise disiplin cezası verilecek. Haberturk'ün haberine göre, yeni düzenlemeyle, alışveriş merkezi, havaalanı, otogar, sinema ve tiyatro gibi alanların kapı önlerinde sigara içme görüntülerine son verilmesi amaçlanıyor. 5 metre yasağına uymayanlara kapalı alanda sigara içmiş gibi para cezası kesilecek.

BAHÇEDE DE İÇİLMEYECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun imzasıyla çıkarılacak genelgede, kamu kurumlarında da dumansız kampus uygulaması hayata geçirilecek. Kamu binalarının bahçelerinde gelişigüzel sigara içilemeyecek. Bahçelerde özel sigara içme alanı oluşturulacak ve bu alan tüm bahçenin yüzde 30'unu geçemeyecek. Bu alanların dışında sigara içmekse yasak olacak.

MEMURA DİSİPLİN CEZASI

Kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işletmelere 3 kere para cezası kesiliyordu. Artık para cezasının ardından aynı kabahatin 4. kez işlenmesi halinde işletmeye mühür vurulacak. İşletmeler, 10 günden 1 aya kadar kapatma cezası alacak. Ayrıca kamu kurumlarında kapalı alanda sigara içen memura da para cezasının yanı sıra disiplin cezası verilebilecek. İşlem yapmayan amirlere de disiplin cezası uygulanacak.

15 MİLYON KİŞİ İÇİYOR

Sağlık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) rakamlarına göre; Türkiye'de 15 yaş üstü 15 milyon kişi sigara içiyor. Yıllık 99.2 milyar adet sigara içiliyor. 412 Tütün Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Birimi sigarayı bıraktırma konusunda hizmet veriyor. ALO 171 Sigarayı Bırakma Danışma Hattı'na bugüne kadar 13 milyon 300 bin tiryaki başvurdu. 950 bin tiryaki için sigara bırakma planı yapıldı ve muayene edildi. Bunların yüzde 6'sının sigarayı bırakmaları sağlandı.

YORUMLAR 5
  • ben 9 yıl önce Şikayet Et
    sigara bir uyuşturucu keyif veren madde olduğundan zıkkımın dibini içsinler
    Cevapla
  • 0ffff 9 yıl önce Şikayet Et
    nerde içeceğimizi söyleseler daha iyi bu ne yaa
    Cevapla
  • halit 9 yıl önce Şikayet Et
    başkasını rahatsız etme nerde içersen iç
    Cevapla
  • Hüseyin Şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu meretin sağlığa zararlı olduğunu herkes biliyor da neden tamamen yasaklamıyor sunuz sayın Bakan? Mevcut kanunlara göre toplumu zararlı şeylerden koruma konusunda sorumlu değil misiniz?
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    içmeyecekler mi sanıyorsunuz yasaklanasada.Alkol kullananlar uyuşturucu kullananlar var yasak değil mi uyuşturucu kim dinliyo kardeş ? herşeyde devleti suçlamaya yer aramayın.kimbilir kaç insan var yanında sigara içen.desene içme diye anca burda ötersiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Hamas'a "terör örgütü" diyen İmamoğlu, metrolarda protesto edildi!