"Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi"

İzmir Psikodrama Derneği ve Bergama Belediyesinin organize ettiği 40. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi başladı

"Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi"
"Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi"
GİRİŞ 28.05.2015 18:18 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:18

İzmir Psikodrama Derneği ve Bergama Belediyesinin organize ettiği 40. Uluslararası Katılımlı Grup Psikoterapileri Kongresi, törenle başladı.

Psikoterapinin tarihte ilk uygulandığı yerlerden biri olarak bilinen Bergama ilçesinde psikoterapinin yaygınlaştırılması amacıyla her yıl Asklepion'da düzenlenen ve 3 gün sürecek "Uluslararası Psikoterapi Kongresine" yaklaşık 300 bilim insanının katılması bekleniyor.

Dünyanın ilk sağlık merkezlerinden Asklepion'da uygulanan iyileştirme yöntemleri rüya yorumlama, dramalarla ve müzikle tedavi yöntemleri masaya yatırılıyor.

Kongre Başkanı ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Sürel Karabilgin, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, bu yıl 40'ıncı kez düzenlenen organizasyonda çok sayıda drama ve psikoterapi çalışması yapacaklarını kaydetti.

Karabilgin, kongrenin Bergama'da yapılmasının tesadüf olmadığına dikkati çekerek, "Asklepion'un anlamı bizler için oldukça büyüktür. Psikoterapinin kaynağı Bergama ve dolayısıyla Asklepion'dur. Bu kapsamda herkesi kongremize bekliyoruz" dedi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de Bergama ile kongrenin artık bütünleştiğini belirterek "Kongrenin uzun yıllardır Bergama'da yapılıyor olması bu kente bir kimlik kazandırdı. Kongre, Bergama için çok önemli bir deneyim" diye konuştu.

Bergama Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen açılış törenine Bergama Kaymakamı Uğur Kolsuz, Bergama Garnizon Komutanvekili Piyade Binbaşı Ersin Doğan Arslan, Psikoterapi uzmanı Dr. Grete Leutz, Türkiye Grup Psikoterapileri Derneği Başkanı Abdülkadir Çevik ile çok sayıda uzman ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe