Hizmetliler memur kadrosu istiyor!

Türk Sağlık-Sen tarafından genel merkezi tarafından hizmetli personelin kadroya geçirilmesi için bir kampanya başlatıldı.

Hizmetliler memur kadrosu istiyor!
Hizmetliler memur kadrosu istiyor!
GİRİŞ 20.02.2009 09:34 GÜNCELLEME 20.02.2009 09:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Sendika tarafından Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan’a yapılan ziyaretin ardından Sağlık Bakanlığında görev yapan hizmetliye memur kadrosu verilmesi için Maliyenin onayına ihtiyaç olmadığının ortaya çıkması üzerine sağlık çalışanları harekete geçti. Türk Sağlık-Sen tarafından hizmetlilere kadro verilmesi için tüm Türkiye genelinde dilekçe kampanyası başlatıldı.

Hazırlanan dilekçelerde Sağlık Bakanlığının hizmetlileri memur kadrosuna geçirmek için Maliye Bakanlığından kadro talep etmesine gerek olmadığı belirtilerek VHKİ kadrosuna geçen memurların kadrosunun boş kaldığı, ayrıca 2008’de 15 bin 190 memurun Sağlık Bakanlığından emekli olarak veya istifa ederek ayrıldığını ifade edildi. Bu kadroların yerine hizmetlilerin memur olarak atanabileceğine dikkat çekildi.

Çalışanları için hazırlanan dilekçelerde üniversite mezunu insanların hizmetli kadrosu ile görev yaptıkları belirtildi. Dilekçede çalışanlar tarafından memur kadrosu talebi “Görev Yaptığım işyerinde hizmetli ihtiyacının ortadan kalkması ve asli kadromun dışında diğer hizmetlerde görevlendirilmem göz önüne alınarak  memurluk kadrosuna atamamın yapılması” şeklinde dile getirildi. 

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci hizmetli personelin yurdun dört bir yanından dilekçeleri doldurup Türk Sağlık-Sen Genel Merkezine göndermeye devam ettiklerine dikkat çekerek “ Edirne’den Kars’a kadar memur olarak çalışan fakat kadrosu hizmetli olan çalışanlarımız imzaladıkları dilekçeleri bizlere gönderiyorlar. Üniversite mezunu olup ta hizmetli kadrosunda olanlar var. Bu kişilere memur kadrosu verilmesinin kamu yararı ve hizmet gerekleri açısından uygun olacaktır. Maliye Müsteşarı Sayın Hasan Basri Aktan’da Maliye Müsteşarı’nın hizmetlilerin kadroya geçirilmesi için Maliye Bakanlığının onayı gerekmediğini, Sağlık Bakanlığının VHKİ kadrosuna atananlardan, emekli ve istifalardan boşalan kadroları hizmetlilere verebileceğini belirtmiştir. Türk Sağlık-sen olarak bu konuda yoğun bir hazırlık içerisindeyiz. Çalışmalar yapıyoruz. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’la yapacağımız görüşmede bu çalışmamızı ve dilekçeleri sunarak hizmetli kadrosundaki personele memur kadrosu verilmesini isteyeceğiz” dedi.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 5
  • lokman aslan 15 yıl önce Şikayet Et
    hizmetli. Zaten memurların çoğu iki yıllık açık öğretim bitirince bir adamını bularak müdür müdür yardımcısı,şef oldular. Düz memur kalmadı. Hizmetli de bu anlayışla memur olmasında bir sakınca olmaz. Zaten şirket elemanları,sözleşmeli personel varken hizmetli memur olsa ne olur. zaten siyasiler de sever böyle işleri. Ülkenin problemleri böyle çözülüyor
    Cevapla
  • rshhkadir 15 yıl önce Şikayet Et
    hast çalışan şirket işcileri. hastanede çalışan şirket işcilerine d kadro verilsin.onlar herkeslerden fazla çalışıyor onlar da kadro alsa olmazmı.10/17 yıldır çalışanlar onlara neden kadro verilmiyor
    Cevapla
  • nevzat karakoç 15 yıl önce Şikayet Et
    bilen konuşsun. kenan demir kardeşim sen önce kendi işini nasıl yaptığını değerlendir sonra başkalarına laf söyle.her kadroda vardır bu tür serseriler.bir tek hizmetlilerde değil. emin yaşar kardeşim sana gelince devlet memur alıyorum dedide biz mi engel olduk.niye bu fesatlık.sen önce allahtan istemeyi bil.böyle fesatlıkla bir yere varamassın tam aksine kaybedersin.sayın sendika yetkilileri seçimden önce sözü aldınız aldınız yoksa finiş.teş
    Cevapla
  • Kenan Demir 15 yıl önce Şikayet Et
    aman haaa. eywahki eywah... bizim kurumda var bu memur hizmetliler. adamlara iş yaptırmak öyle kolay olmuyor. canının istemesi lazım iş yapmak için. keyfi yerindeyse iş yapar değilse, ortalıkta ara ki, bulasın bir tane hizmetli.
    Cevapla
  • emin yaşar 15 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık. birde bu çıktı . zamanında sınavsız torplille kapağı atanlar kurum içinde kaydırılıp memurluk kadrolarına geçiriyorlar, biz kpss denilen sınava girip 90 puanla açıkta kalırken bu adaletsizlik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto