Kötü düşünmeyin, sağlıklı kalın

Bardağın dolu olan yarısına mı yoksa boş kısmına mı bakıyorsunuz? Dolu olan kısmı seçtiyseniz yalnız değilsiniz. Sağlığını düşünen insanlar sizin gibi gelecek hakkında oldukça iyimser.

Kötü düşünmeyin, sağlıklı kalın
Kötü düşünmeyin, sağlıklı kalın
GİRİŞ 22.05.2013 18:36 GÜNCELLEME 22.05.2013 18:36

Huffington Post'ta yer alan haberde, iyimser olmanın sağlığınızın üzerinde pozitif etkileri olduğuna değiniliyor. "Journal of Personality" isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, iyimser olmanın yararları gelir düzeyi düşük ve yüksek olan tüm ülkelerde görülüyor. Kansas Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar, 142 ülkeden 150 bin kişiyi kapsayan araştırmanın verilerini analiz ettiler. Bu verilerde katılımcıların hayata karşı duydukları memnuniyet, gelecek hakkındaki beklentileri, negatif ve pozitif duyguları ile fiziksel sağlıklarıyla ilgili cevaplar bulunuyordu.

Araştırmacılar, çalışmaya katılanların yüzde 89'unun geleceğin iyi olacağını ya da şimdiki durumlarından daha iyi olacağını düşündüklerini tespit ettiler. Ayrıca yaş, gelir seviyesi, eğitim, cinsiyet gibi bireysel faktörlerin iyimserlik üzerinde tahmin edilenden daha az etkili olduğu belirlendi.

KAYNAK: ZAMAN.COM.TR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?