Bu besinler öğrenmeyi kolaylaştırıyor

Beyin gelişimi ve hafızanın, sağlıklı ve dengeli beslenme ile maksimum performansa ulaştırabileceği tespit edildi.

Bu besinler öğrenmeyi kolaylaştırıyor
Bu besinler öğrenmeyi kolaylaştırıyor
GİRİŞ 23.01.2015 15:45 GÜNCELLEME 23.01.2015 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’de yapılan araştırma ve bilimsel testler sonucunda, beyin gelişimini ve hafızayı sağlıklı ve dengeli beslenme ile maksimum performansa ulaştırabileceği ortaya kondu.

Araştırmada; algılamayı arttıran ve hafızayı güçlendiren bazı besinlerin olduğu ortaya konmuş olmasına rağmen daha güçlü bir hafıza ve konsantrasyon yeteneği için sadece belli besinlere yönelmek ve bu besinlerden mucize beklemenin doğru olmadığı da belirtildi.

İŞTE SONUÇLAR

Araştırma sonuçlarına göre;

Yeterli ve dengeli beslenme; beş grup besinin (et, ekmek, süt-yoğurt, sebze-meyve, yağ-şeker) yeterli miktarda tüketilmesiyle sağlanır. Bu besinlerin önerilen tüketim miktarları, kişiye göre değişir. Bireyin yaş, cinsiyet, sağlık, besin ve öğün tercihleri ve fiziksel aktivite durumu tüketim ve ihtiyaç miktarlarını etkiler.

Bununla beraber beyin gelişimini, konsantrasyon yeteneğini artırdığı ve öğrenmeyi kolaylaştırdığı bilinen besinleri ve maddeleri tanımakta fayda var.

B grubundan bir vitamin olan Folik Asit beyin için çok önemlidir. Beyin gelişimi ve zeka üzerine olan etkileri daha anne karnından itibaren takip edilmektedir. Folik asit yetersizliği zeka geriliğine sebep olabilmektedir. Bir nevi beynin gıdası diyebiliriz. USA Rice Federation’a göre 100 gr. pirinç, 4 mikrogram folik asit içerir. Özellikle pirinç tüketerek folik asit ihtiyacını önemli ölçüde karşılayabiliriz.

B grubu vitaminleri strese, yorgunluğa, paniğe çok iyi gelir. Yetersizliğinde konsantrasyonun düştüğü ve unutkanlık, öğrenme zorluğu geliştiği gözlemlenir. Kuru baklagiller, kırmızı et, ay çekirdeği, balık, yoğurt, süt, peynir, yeşil yapraklı sebzeler, tavuk eti, yerfıstığı, muz, kavun, brokoli, ıspanak, domates, yumurta, kavun ve enginar B grubu vitaminlerinden zengindir.

Bir çeşit B vitamini olan kolin yağların enerjiye çevrilmesini kolaylaştırır. Sinir iletiminde çok önemli görevleri vardır ve yapılan çalışmalarda güçlü hafıza ile arasında güçlü bir bağlantı bulunmuştur. Kolin her canlı hücrede bulunur. Hani her türlü hayvan etinde ve sebzede vardır.

Omega 3 yağ asitlerinden zengin sardalya, ton balığı, somon balığı, koyu yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu ile beslenmek zeka gelişimini ve hafızayı olumlu yönde etkiler.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Temizlerinden yiyin. 9 yıl önce Şikayet Et
    GMO gözardı ederek obeziteyi de insülin-leptin direncini de, buna bağlı rahatsızlıkları da görmezden geliriz diyor bazı araştırmacılar. Yiyecek ve içeceklerdeki GMO mısır Fruktose, glikoz gibi bileşik yapıda olmadığı için çabuk kana karışıyor, insülin seviyesini yükseltiyor, insülin direnci oluşuyor, metabolizmayı harap ediyor deniyor. Abede Appleton ve Hollanda'da bazı liselerde farelerle yapılan deneylerde doğal beslenen farelerin normal davranırken, diğerlerinin saldırgan, tutarsız davrandıkları görülmüş. Lisede GMO ve kimyasal yüklü abur-cubur diyeti.. meyve, sebze, su vb. doğala çevirince çocuklar daha sakin, daha sosyal davranmış ve devamlılık ve konsantrsyonda gelişme görülmüş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar
Altın fiyatlarında sert yükseliş