Kapadokya'da 450 yıllık han fotoğraf stüdyosuna döndü

Nevşehir'in Göreme ilçesine bağlı Kapadokya bölgesinde bulunan 450 yıllık han, turistlerin ve ziyaretçiler içinm fotoğraf stüdyosu haline geldi. Dükkanların bulunduğu han, fotoğraf çekimi için alışverişlerlere kapatılıyor, fotoğraflar ücret karşılığında çekiliyor.

Kapadokya'da 450 yıllık han fotoğraf stüdyosuna döndü
Kapadokya'da 450 yıllık han fotoğraf stüdyosuna döndü
GİRİŞ 24.09.2019 10:17 GÜNCELLEME 24.09.2019 10:17 KAYNAK DHA

Kapadokya turizm açısından Türkiye'nin en önemli yerlerinden biri. Bunun yanı sıra fotoğrafçıların da en çok ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Göremeye bağlı Kapadokya, bugünlerde de fotoğraf çektirmek isteyen tatilcilerin akınına uğruyor.

450 YILLIK "STÜDYO"

Kapadokya'da bulunan 450 yıllık tarihi han, restore edilerek halı mağazasına dönüştürüldükten sonra, turistlerin yoğun ilgisi sonucu fotoğraf stüdyosu olarak da kullanılmaya başlandı. Duvar ve tabanı tamamen eski dokuma halılarla kaplanan han, Kapadokya bölgesine gelen turistlerin dikkatini çekti.

Turistler, teşhir edilip, satışa sunulan rengarenk halıların içinde ücret karşılığında fotoğraf çektiriyor.

Yerli ve yabancı turistler, ziyaret ettikleri handa hem Anadolu motifleriyle süslü halı alabiliyor hem de rengarenk halılar arasında fotoğraf çektiriyor.

TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

Tarihi han, turistlerin yoğun ilgisi sonucu zamanla fotoğraf stüdyosu olarak da kullanılmaya başlandı. Müşteri olmayanlar da ücret karşılığında handa teşhir edilip, satışa sunulan rengarenk halıların içinde ve üzerinde fotoğraf çektirebiliyor.

Yabancı turistlerin handa yoğun olarak fotoğraf çektirdiğini belirten mağaza işletmecisi Sedat İkman, "Biz Türkiye'nin her tarafından gelen halıları teşhir ediyor ve satıyoruz. Ben 3'üncü kuşağım ve bu işi dedem başlattı. 5 yıldır sosyal medyada fotoğraf anlamında bir patlama oldu. Özellikle Asya ve Avrupa'dan gelen turistlerimiz burada fotoğraf çektirmek istiyorlar. Buraya olan ilgi ise muhteşem. Burada günde bin kişiyi ağırladığımız oluyor. Buranın renk tonu güzel olduğu için fotoğraf çektirmek istiyorlar. Misafirperverliğimizi de elimizden geldiğince yapıyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL