AK Parti'den İstiklal Marşı mesajı

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti'den İstiklal Marşı mesajı
AK Parti'den İstiklal Marşı mesajı
GİRİŞ 11.03.2013 12:50 GÜNCELLEME 11.03.2013 12:50

Millî marşların milletlerin kahramanlık destanları olduğunu söyleyen Önen, “Allah, bu millete bir İstiklal Marşı daha yazdırmasın.” temennisinde bulundu.

Bayrağın ve onun hürriyetini ebedîleştiren İstiklal Marşı'nın milletin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerden olduğunu hatırlatan Önen, “İstiklal Marşı, Cumhuriyet'in ilanından önce 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır.

Millî marşımız, Türk milletinin ‘medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar' tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı ‘İstiklal Marşı'dır. Mehmet Akif Ersoy, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için ‘Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?' diye sorulduğunda; ‘O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın' dediği gibi Allah bir daha öyle günleri göstermesin, milletimize zeval vermesin, birlik ve beraberliğimizi bölmek isteyenlere fırsat vermesin.” dedi.

İstiklal Marşı'nın, ideallerin ve mirasın temelleri ve özünün dile gelmiş hali olduğunu ifade eden Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Geçmişten kopmadan, geleceğe uzanan nizamın yol haritasıdır. Uçsuz bucaksız, iç içe geçmiş dünyaların simgesel anlatımıdır. Adanmışlığın ve kahramanlığın edebi ve ebedi anıtıdır. Ayrıca Bizler bu sorumluluğun bilincinde olarak, istiklalimizi borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'a rahmet diliyor, milletimizin İstiklal Marşı Günü'nü kutluyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'