Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Boyraz'dan!

Ak Parti İstanbul milletvekili Osman Boyraz, Kılıçdaroğlu'nun gündeme oturan sözlerine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Boyraz'dan!
Kılıçdaroğlu'na bir tepki de Boyraz'dan!
GİRİŞ 12.05.2016 16:10 GÜNCELLEME 12.05.2016 16:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Boyraz, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 72. genel kuruluna misafir konuşmacı olarak davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu “başkanlık sistemini kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz” açıklaması, içinde halk kelimesi geçen ama halkın iradesine saygıdan yoksun olan ve apaçık millete karşı bir tehdit açıklamasıdır" dedi.

"PARTİSİNİN KURULUŞ FELSEFESİNİ İÇSELLEŞTİREMEDİ"

Bu açıklama hem partisinin kuruluş felsefesini, hem de milli iradeyi içselleştiremediğinin bir göstergesidir. Bu dil terör örgütünün ve ona müzahir olan siyasi uzantılarının içselleştirdigi dile ne kadar çok benzediğinin yine son zamanlarda söylem ve eylemleri ile kimlere vokalistlik yaptığının apaçık tezahürüdür.Kendisini bu yüce meclisin çatısı altına seçip gönderen milletin verdiği görev ve yetkiyi yerine getirmede aciziyet içine düştüğünün en bariz örneğidir.Toplumsal huzur ve barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu tür tutum ve söylemler çözüme hiçbir katkı sunmadığı gibi toplumsal fay hatlarının kırılmasına yol açacağı açıktır.

"TÜRKİYE'NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL"

​Türkiye’nin evrensel normlarda bir demokrasiye kavuşmasının önündeki en önemli engel darbecilerin hazırladıkları anayasalar olmuştur. 1961 Anayasıda,1982 Anayasası da darbecilerin hazırlayıp millete zorla giydirmeye çalıştıkları bir deli gömleğinden başka bir şey değildir. Bu anayasalar birçok defa değiştirilmiş fakat hiçbir zaman ruhuna dokunulamamıştır. Bu sebeple de Türkiye demokratikleşememiş ve bir türlü normalleşememiştir.

"​YENİ ANAYASA ŞARTTIR"

Dolayısıyla bu anayasayı artık tarihin çöplüğüne havale etmek, yerine katılımcı sivil özgürlükçü ve milleti önceleyen herkesin herkesimin kabulleneceği yeni bir anayasayı inşa etmek son derece önemli ve kaçınılmaz bir vazife halini almıştır. Bu anayasa gücünü darbeci güçlerden, kan ve göz yaşından beslenenlerden vampirlerden değil bizatihi milletin kendisinden almalıdır. Siyaset çözüm üretme sanatıdır. Çözümü ’de milletten aldığı yetkiyle demokrasinin kuralları içerisinde ortaya koyar. Demokrasinin kuralları ile parti Genel Başkanı ve milletvekilli olarak seçilip TBMM çatısı altında bulunanlar, milli irade ile bağdaşmayan, sokak diliyle konuşup, hukuk dışı yollardan medet ummaları, milletimiz nezdinde derin yaralar açmıştır.

Millet nazarında ebedi muhalefete mahkum edilen meşru yöntemlerle kendine iktidar yolu bulamayanlar bu çağda demokrasi dışı yöntemlerden medet umar haline gelmesi CHP açısından acınası bir durum . Herkes şunu bilmeli ki iktidar olabilmenin tek meşru yolu millet iradesinden geçmektedir. Bu güne kadar millet iradesinden başka hiç bir güce ram olmayan ak parti ve kadroları bu tehditlere asla papuc bırakmayacaktır.

Bu ülkede kan üzerinden siyaseti dizayn etmek isteyenleri ve onlara vokalistlik yapanları milletimizin lânetli nazarlarına havale ediyorum.

Bu millet kanını sadece vatan için verir vesselam.

YORUMLAR 2
  • koncerto 7 yıl önce Şikayet Et
    mhp yine kulağının üstüne yattı!
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için milletvekillerimizden daha çok destek bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız