Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin destek çağrısına cevap

HDP'nin destek isteğini yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin bireysel başvuru yapacağını, HDP'lilerin de bunu yapması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin destek çağrısına cevap
Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin destek çağrısına cevap
GİRİŞ 25.05.2016 11:08 GÜNCELLEME 25.05.2016 11:32
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz ile ilgiliH DP'ye yol gösteren açıklamalara imza attı.

CHP'li vekillerin AYM'ye bireysel başvuru yapacağını ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında HDP'ye "Siz de bireysel başvuruda bulunun" dedi.

"110 MİLLETVEKİLİNİN İMZASI LAZIM"

"...110 milletvekilinin imzası lazım. HDP, CHP'den imza versinler diye bir çağrı yaptı. Biz AYM'ye gitmeyi siyaseten doğru bulmuyoruz. Dokunulmazlık kalkacaksa Başbakan, bakan milletvekilleri hepsinin dokunulmazlığı kalkmalı.

"BİREYSEL BAŞVURUNUN REDDEDİLME OLASILIĞI DÜŞÜK"

Dokunulmazlığı kalkan milletvekilimiz kendisi AYM'ye başvuru yapabilir. 1 hafta süresi var. Böyle bir yol varken neden daha uzun zaman alınacak bir yol seçelim. 110 milletvekiliyle yapılan başvurunun reddedilme olasılığı çok yüksek.

"CHP'LİLERE MÜDAHALE ETMEDİM"

Daha önce dokunulmazlıklar kalkacak dedik. AKP bazı düzenlemeler getirdi. Biz buna karşın kendi görüşlerimizi aktardık. Herhangi bir CHP'li milletvekili arkadaşımıza müdahale etmiş değilim.

Müdahale ederseniz bu doğru olmaz. Mİlletvekilinin iradesine ipotek koymuş olursunuz. Oyunuzu şöyle ya da böyle kullanın diye kimseye söylemedim. Git vicdanına göre oy kullan dedik..."

YORUMLAR 45
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar AKP ye değil. % 50 ye kin güdüyor. bunlar halka karşılar. isimleri halkçı ancak kendileri halkın karşısındalar. Allah fırsat vermesin bunlara.
    Cevapla
  • çorumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    KK sen ve milletvekillerin iki dakika delikanlı olunve karar verin. Türkiyeden mi yanasınız domuzdan mı yanasınız
    Cevapla
  • ertuğrul 7 yıl önce Şikayet Et
    yol göstereceğine bizim ,sizin gibiler le işimiz olmaz mecliste hakkınız yok diyemedin mi ey kılıçdaroğlu
    Cevapla
  • murat72 7 yıl önce Şikayet Et
    kaset çalışmaları nasıl gidiyor.
    Cevapla
  • öm of 7 yıl önce Şikayet Et
    chp ye oy verenler kardeşlerim aslında siz hdp ye oy veriyorsunuz tabi marjinallere sözüm yok bu size verilmiş bir görev diye düşünüyorum milletvekiliniz hdp lilere iyi salladık diye düşünüyorum diye konuşmadımı bunu söyleyen vekiliniz unuttunuz mu bunları vatan hepimizin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık