Yüksekova'da kayyum farkı! Vatandaşa müjde

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, terör mağdurları için TOKİ konutlarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

Yüksekova'da kayyum farkı! Vatandaşa müjde
Yüksekova'da kayyum farkı! Vatandaşa müjde
GİRİŞ 13.11.2017 14:07 GÜNCELLEME 13.11.2017 14:07
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kaşıkçı, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan ile Esenyurt Mahallesi'nde konutların yapımı için çalışma yürüten firmaların şantiyelerini ziyaret etti.

Hazırlanan örnek daireyi gezen Mahmut Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, evleri yıkılan terör mağdurları için konutların en iyi şekilde yapıldığını anlattı.

Devletin aldığı kararın ardından ilçede 3 bin 63 konutun yapımına başlandığını anımsatan Kaşıkçı, konutların mayıs, haziran ayı itibarıyla tamamlanacağını söyledi.

Mahmut Kaşıkçı, "Bu konutların yanında 76 iş yerimiz, 2 cami, 2 taziyeevi ve eğitim alanları olacak. İnsanlarımız, rahatlıkla nefes alabileceği, alışverişini yapabileceği ve gezebileceği bir yere kavuşmuş olacak." dedi.

Evi yıkılan vatandaşların evleri kaç metrekare ise o büyüklükte daire verileceğini aktaran Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"İnsanlarımızın burada rahat yaşaması için bu hizmeti sunuyoruz. Dairelerimiz 70-80 metrekarelik daireler değil. 120 metrekareden başlayıp 180, 200 metrekareye kadar da dairelerimiz var. Müteahhitlerimiz ile sohbet ederken yine gördük ki TOKİ'nin alt gelir grubuna değil en üst gelir grubu sitelerine özel projeyi Yüksekova'da uyguluyoruz. Kullanılan malzemeler ve yapılan işçilik en üst seviyeye hitap ediyor."

YORUMLAR 6
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu topraklar üzerinde yaşayan tüm vatandaşlarına hizmeti esirgemz ben 20 sene önce diyarbakırlı bir vatandaşın devletin uçağıyla bir hastaya 7 kişi refakaçı olarak ankara ssk eğitim araştırma hastahanesinde sevk yapan doktorla diyarbakırlı vatandaşın münakaşasını gördüm vatandaş haksız bu hastayı uçakla 1 kişide getirebilirdi ama maalesef bunlar devleti yıpratmak için elinden geleni yapıyorlar oralara villada yapılsa devlet yinede yaranamaz
    Cevapla
  • murathan 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar a altından ev de yapsaniz biji apo der hdp ye oy verir reise de düşman olurlar yani değişmez bunlar
    Cevapla
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz dadaşlar küçücük toki evlerinde oturup, dünyanın taksidini ödemeye devam ederiz. Yeter ki devletimiz yaşasın.
    Cevapla
  • hangi akıl 6 yıl önce Şikayet Et
    yüksekovaya da zaten "en üst gelir" grubuna dair 180-200 m2 lik daireler lazımdı!
    Cevapla
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    sizi gidi demokratlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık