İsrail'den Türk büyükelçiye: Ülkeyi terk et!

Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu’nun İsrail Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı ve istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine Türkiye’ye dönmesinin istendiği bildirildi.

İsrail'den Türk büyükelçiye: Ülkeyi terk et!
İsrail'den Türk büyükelçiye: Ülkeyi terk et!
GİRİŞ 15.05.2018 19:29 GÜNCELLEME 15.05.2018 20:35
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye’nin Kudüs’teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi." denildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın daha önce aldığı karar doğrultusunda ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini dün resmen Kudüs’e taşıması bölgede infiale yol açtı.

 

 

İsrail askerleri, Gazze sınırında düzenlenen barışçıl gösterilere gerçek mermilerle müdahale ederek 61 Filistinliyi şehit etmişti. 

Türkiye, İsrail’in bu katliamına sert bir şekilde tepki göstermiş, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh’ten bir süreliğine ülkesine dönmesini istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 93
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    büyük eliçiliğimizi KUDUS TE VE FİLİSTİN BÜYÜK ELÇİLİĞİ OLARAK açtık.diyelim. gerekirse savaşalım. Galip ALLAHTIR. korkmuyoruz it sürüsünden.
    Cevapla
  • gülsen 5 yıl önce Şikayet Et
    başkenti kudüs olan filistin devleti derhal kurulmalı ,en başta biz kudüse filistin büyükelçiliğimiz açmalıyız,ALLAH kerim dir arkası gelir zaten.
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    kimin topragından kimi kovuyon
    Cevapla
  • karadenız 5 yıl önce Şikayet Et
    kudus ne zaman ısraılın oldu.
    Cevapla
  • Erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl böyle bir şey olur ya Kudüs Filistinin nasıl gidersiniz o ülkeyide terk edilmeyecek İsrail sıkıyorsa elçiliğe girsin savaşda çıksın İstanbul kadar bir ülke Bee daha ne bekliyorsunuz yakında mekke medineye de girerler yine oturup bekleriz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
120 yıldır alem yapan ailenin son ustası: Rıza Akbalış...
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe