Erdoğan'dan profesyonel askerlik açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan profesyonel askerlik konusunda ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Profesyonel askerliğin getirisi ve götürüsü iyi hesap edilmeli." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan profesyonel askerlik açıklaması
Erdoğan'dan profesyonel askerlik açıklaması
GİRİŞ 29.07.2018 06:25 GÜNCELLEME 29.07.2018 06:25
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Johannesburg'ta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Profesyonel askerlik düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, ''Profesyonel askerliğin getirisini götürüsünü iyi düşünmek lazım. Profesyonel askerlik yüzde 100 olmalı mı, olmamalı mı? Bu noktada da ayrı bir tartışma söz konusu. Çünkü o asker ruhu amatör olarak ayrıdır, profesyonel olarak daha başkadır. Şimdi 1.5 milyona yakın birikim konuşuluyor. Bunu bir eritelim. Bunu erittikten sonra her mevsim bedelli askerlik gelir mi, gelmez mi bu beklentileri ortadan kaldıracak bir sürecin içine girelim istiyoruz.'' ifalerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • nusri 5 yıl önce Şikayet Et
    "Peygamber Ocağı" ruhunu öldürmeyelim gerisi çok önemeli değil.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Belli ki askere gitmemişsin. Milletin inan dinle imanla alakası kalmamış .Askere gidince inan milletten soğudum. Ahlak yerlerde, zorla olduğu için gidiyor nerdeys herkes. O Peygamber ocağı olayı ise çoktan tarihe kerıştı soğuk su içebilirsin.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Profesyonel yap 200.000 asker 600.000 acemi askerin yaptigini fazla fazla yapar
    Cevapla
  • VatanSever 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapacakları şey ilköğretim mezununa 9 ay, lise mezununa 6 ay, üniversite mezununa 2 ay, yüksek lisans mezununa 1 ay, doktora mezununu da 2 hafta askere gidecek, bu şekilde eğitim teşvik etmiş olacak
    Cevapla
  • VatanSever 5 yıl önce Şikayet Et
    12 ay gidenler komando olup geliyorlar değil mi, boş silahla nöbet tutup 1 sarjör mermi sıkmadan geliyor 12 ay tuvalet ve mıntıka temizlemekten başka iş yapmıyor, bırakın bu işleri, sarjör doldurmayı silah tutmayı öğrensin yeter ona.
    Cevapla
  • can 5 yıl önce Şikayet Et
    2 haftada ne öğrenecen vatanserver arkadaş
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    profesyonel askerlik şart. 3 ay eğitimle dağlara çıkan acemi erler ve geçici yedek subaylardan dolayı çok şehit verdik..
    Cevapla
  • Burak 5 yıl önce Şikayet Et
    Turk ordusu cok buyuk 400-500 binlik ordunun hepsini profesyonel yapmak imkansız. Bu sayıyla yapsanız da maliyet inanılmaz artar. En mantıklısı herkese sabit 9 ay. Yine arada bedelli çıkar, devletin kasasına para girer
    Cevapla
  • VatanSever 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne saçmalıyorsun, hali hazırda zaten üniversite mezunlarına 5 ay 15 gün. Bu millet cebinden para vermek zorunda mı biraz tarafınızı doğru seçin, yeterince vergi veriyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu