Trump: Erdoğan'ın açıklamaları oldukça sertti

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Trump: Erdoğan'ın açıklamaları oldukça sertti
Trump: Erdoğan'ın açıklamaları oldukça sertti
GİRİŞ 23.10.2018 22:42 GÜNCELLEME 23.10.2018 23:45
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Trump, "Erdoğan'ın Suudi Arabistan ile ilgili açıklamaları oldukça sertti. Erdoğan'ın sözlerini soruşturma sonucunu gördükten sonra değerlendirebilirim" dedi.

Erdoğan'ın yaptığı açıklama şöyleydi:

 

 

— Suudi Arabistan yönetiminden bundan sonra meselenin tüm sorumlularını ortaya çıkarmalarını ve hukuk üzerinde gereken cezalara çarptırılmalarını bekliyoruz. Planlı olduğuna dair güçlü emareler bulunuyor. Bu 15 kişi cinayet günü niçin İstanbul'da toplanmıştır? Bu kişiler kimden emir almışlardır? Başkonsolosluk binası günler sonra incelemeye açıldı? Cinayet ortadayken ondan tutarsız açıklamama niye yapıldı? Cesedi niçin hala ortada yok? Cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa, bu yerli işbirlikçi kimdir? Güvenlik ve istihbarat birimlerimizin elinde hadisenin planlı olduğuna işaret ediyor. Savcılıktaki soruşturma dosyasında yerlerini alacak.

— Hiç kimse bu sorular cevaplanmadan üzerinin kapatılacağını aklından bile geçirmesin. Böyle bir soruşturmanın adil bir heyet tarafından yapılması çok önemlidir. Diğer ülkelerdeki suç ortaklarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerekiyor. Türkiye olarak takipçisi olacak kendi ve uluslararası hukukun yerine getirilmesini sağlayacağız.

— Bir çağrı yapıyorum; Suudi Arabistan Kralı başta olmak üzere üst yönetimedir. Olay İstanbul'da olmuştur. Bu 15 + 3 kişinin yargılanmasının İstanbul'da yapılması teklifimdir. Takdir kendilerinin, bu benim teklifim.

YORUMLAR 23
  • alaskamkuzey 5 yıl önce Şikayet Et
    turump amarco sudun emrinde .
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçeklerin yüze vurulması Abd' nin hoşuna gitmedi anlaşılan. Planlı cinayetle bir taşla bir kaç kuş vuracaklardı. Ama Türkiye' nin olayın üzerine gitmesi, Cumhurbaşkanımızın gelişmeleri paylaşması bu tezgahı kuranların keyfini kaçırdı. Daha da kaçacak inşallah. Dünya bu iki yüzlü katilleri daha iyi tanıyacak.
    Cevapla
  • TrumpSavar. 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar en iyi bildiği işi yapıyor. Kaşıkçıyı kullanıyor, öldükten sonra da iki Müslüman ülkenin kavgası imiş gibi göstermeye çalışıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız Tam liderre yakışır doğru dürüst harbi bir konusma yaptı.ne yani senin gibi orası burası oynayarak paramda param diye sokak şivesinden bile aşağı olan bir komuşma mı yapsaydı.reisimizi iyi dinleyip biraz insanlık ve liderlik nasıl olur bir öğrenin hatta yanındaki siyonistlerede tavsiye edin.
    Cevapla
  • Faili mechul 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki turkiyede kafasina esen faili mechul cinayet isleyemeyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtına'ya derbide Samsunspor çelmesi!
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor