Gerilim yükseliyor... Pakistan Başbakanı Erdoğan'ı aradı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile telefonda görüştü. Görüşmede, Pakistan ve Hindistan arasında Keşmir konusunda yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Gerilim yükseliyor... Pakistan Başbakanı Erdoğan'ı aradı!
Gerilim yükseliyor... Pakistan Başbakanı Erdoğan'ı aradı!
GİRİŞ 06.08.2019 01:02 GÜNCELLEME 06.08.2019 03:52
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

İmran Han’ın, Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir konusunda yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi vermek için aramasıyla gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara diyalog sürecinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. 

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ GELDİ

 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hindistan Anayasasının Cammu Keşmir'e özerklik statüsü tanıyan 370. maddesinin ilga edilmesinin mevcut gerilimi arttırmasından endişe duyuyoruz." değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye'nin, sorunun diyalogla ve ilgili Birleşmiş Milletler (BM) kararları çerçevesinde, tüm Cammu Keşmir halkı ile Pakistan ve Hindistan'ın meşru çıkarları gözetilerek çözüme kavuşturulması dileğinde olduğu vurgulanan açıklamada, "Ülkemiz tarafların rıza göstermesi halinde bölgede gerginliğin azaltılması için katkı sağlamaya hazırdır." ifadesi kullanıldı.
 
Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasanın 370. maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmıştı.
 
Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran "Cammu ve Keşmir'in Yeniden Yapılandırılması Teklifi", federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi) 61 "ret" oyuna karşı 125 "evet" oyuyla kabul edilmişti.
 
Öte yandan, Cammu Keşmir'in eski başbakanlarından Omar Abdullah ve Mehbuba Mufti ile Cammu ve Keşmir Halkının Konferansı liderlerinden Sajjad Lone ve Imran Ansari tutuklanmıştı.
 

 

YORUMLAR 13
  • Yüzdeelli 4 yıl önce Şikayet Et
    Nereden nereye...Düşünsenize! Erdoğan yerine başkalık koltuğunda Kılıçdaroğlu'nun oturduğunu...Hangi Müslüman ülke bizi arardı acaba? Hangi mazlum ülkenin devlet başkanı bizden yardım isterdi? Heykel dikmekten başka derdi olmayan put sevicilere bu ülkeyi teslim etme Allah'ım!
    Cevapla
  • Olgun 4 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan pakistan yobaz cahil ulkeler bizim dostumuz falan değil
    Cevapla
  • yalancı 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi lannn
    Cevapla
  • Sen kimsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kim oluyorsun. Kaç kere gittin gördün pakistani..?
    Cevapla
  • ZafereİnşaAllah: 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudi bir yandan hindu yamayam bir yandan.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    hindistan başbakanını erdoğan aramalı dur demeli
    Cevapla
  • cansoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugün pakistan da babürün torunlarıdır ,kafirler geçmişte yaşanılan türk egemenlik hazımsızlığını içlerinden atamamışlardır.Birgün gelecek türk ve müslümanlar hepinizi dize getirecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!