Aygün'e CHP üyeliğinden 'kesin çıkarma' istemiyle soruşturma

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında rüşvet iddiasında bulunan CHP eski Milletvekili Sinan Aygün hakkında, partiden 'kesin çıkarma' istemiyle disiplin soruşturması başlatıldı.

Aygün'e CHP üyeliğinden 'kesin çıkarma' istemiyle soruşturma
Aygün'e CHP üyeliğinden 'kesin çıkarma' istemiyle soruşturma
GİRİŞ 22.12.2019 21:56 GÜNCELLEME 22.12.2019 23:29
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, CHP Parti Okulunda yaptığı açıklamada, eski CHP milletvekili ve parti üyesi Sinan Aygün'ün, inşaatlarıyla ilgili kamuoyunda spekülasyonlara neden olan açıklamalarına ilişkin olarak CHP İl Yönetim Kurulunun toplandığını belirtti.

Güvener, şöyle devam etti:

"İnşaatlarıyla ilgili mahkeme kararlarını kendi mecrasından çıkararak kamuoyunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ve bazı belediye meclis üyelerimizin tartışılmasına, rencide edilmesine sebebiyet verdiği, ayrıca bir televizyon kanalına bağlanarak Sayın Genel Başkanımız ile Ankara Milletvekilimiz Bülent Kuşoğlu hakkında yaptığı rencide edici açıklamaları, partimizin kurumsal kimliğini de zedeleyici tavırları nedeniyle Sinan Aygün hakkında parti üyeliğinden kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açılmasına açılmasına karar vermiştir."

Disiplin soruşturmasına ilişkin süreci Ankara İl Yönetim Kurulunun yürüteceğini ifade eden Güvener, "Sinan Aygün'den partiye karşı işlediği suçlarla ilgili yazılı açıklamasını isteyeceğiz. Bir hafta içinde bu açıklamayı yapmadığı takdirde yapmış sayılacak. Disiplin Kurulu, bu aşamadan sonra dosyayı inceleyerek karara bağlayacak." bilgisini paylaştı.

Aygün'ün kız kardeşi hakkında da disiplin soruşturması açılması kararı

Rıfat Güvener, ayrıca Sinan Aygün'ün kız kardeşi CHP Çankaya ile Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Sibel Aygün hakkında da kesin çıkarma istemiyle disiplin soruşturması açılmasına karar verildiğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

CHP eski Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası eski Başkanı iş insanı Sinan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve 8 belediye meclis üyesi hakkında, kendisinden 25 milyon lira rüşvet istendiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılığa Sinan Aygün'ün avukatı Ahmet Özgür Özgümüş tarafından verilen şikâyet dilekçesine göre; iş adamı Sinan Aygün'ün Ankara Mustafa Kemal Mahallesi'nde inşaatına devam edilen TOGO Kule'ye ilişkin TMMOB Mimarlar Odası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açıldı.

YORUMLAR 32
  • HASAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Teala düşmanlarını birbirine düşürerek dostlarını böyle korur. Ankara Tayyip düşmanlığından kininden, chp ye ve mansur yavaşa oy verdi. SEÇİMİ RTE KAYBETMEDİ ANKARA KAYBETTİ.
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da aynı, demek oluyorki bu halkın yaşayarak öğrenmesi gereken durumlar var... Bir musubet, bin nasihatten iyidir...
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Rüşvet isteyen suçsuz vermeyen suçlu ne güzel bu bile bu partiden Ülkemize zerre fayda gelmeyeceğinin kanıtdır .
    Cevapla
  • Sarı 54 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP eşittir sefalet cehalet rezillik düşmanlık manipülasyon şirk fitne ayrımcılık radikalizm nokta!
    Cevapla
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Aygüne, rüşvet vermeme ve rüşvet isteyenleri deşifre etme cezası kesilmiş. '' Biz rüşvetçiyiz looo, rüşvet vermiyorsan git partimizden looo''
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. PKK yandaşlığından ihrac etse puan kazanırdı
    Cevapla
  • Selim 06 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın chp seçmeni niçin elinizde tencere tav alıp da belediyenin önüne gitmiyorsunuz hani siz dürüstünüz hani tenis siyaset şevvaflık diyorsunuz ama akp li mhp li bir belediye başkanı olsaydı gece dahi olsa koştura koştura belediyenin önüne gelirsiniz bir de yandaş basınınızı yanınıza alırdınız allah büyük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi