İBB Meclisi'nde küfür krizi yaşandı! Ekrem İmamoğlu'na 'Kayak nasıldı' diye soru sorunca...

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, grup başkanları tarafından yapılan konuşmalar sırasında AK Partili Güngören ve İBB Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’nun oturduğu yerden “Kayak nasıldı” sözleri üzerine, İmamoğlu’nun kendisine küfrettiği iddiası krize neden oldu.

GİRİŞ 11.02.2020 11:24 GÜNCELLEME 11.02.2020 23:55
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, AK Partili Meclis üyesine küfür ettiğini öne sürdüğü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan özür dilemesini istedi. Tevfik Göksu, "Özür dilemezseniz meclisi terk edeceğiz" dedi. İmamoğlu ise "O arkadaş ile yüz yüze konuşacağım" cevabını verdi.

 

Göksu'nun Meclisi terk etmek üzere ayağa karşılığında, Ak Partili Göksel Gümüşdağ söz aldı. Gümüşdağ da İmamoğlu'nun yanlış anlaşıldığını belirterek özür dilemesini istedi. Bunun üzerine İmamoğlu, "Üzüntümü dile getiriyorum" ifadesini kullandı. İmamoğlu'nun üzüntüsünü dile getirmesi AK Parti grubu tarafından özür olarak kabul edildi. Gerginliğin yatışması üzerine meclis toplantısına kaldığı yerden devam edildi.

İmamoğlu'nun küfür ettiği ana ait olduğu öne sürülen video paylaşıldı

AĞZA ALINMAYACAK KÜFÜR

 

İBB meclis toplantısında, Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, Ekrem İmamoğlu’nun kayak tatiline gönderme yaparak sataştı. İmamoğlu’nun, mikrofon kapalıyken, salondakilerin duyamayacağı şekilde ‘Kayak g....ne girsin” diye küfür ettiği iddia edildi. İmamoğlu’nun yanındaki AK Partili Divan Katibi İBB ve Sultangazi Meclis Üyesi Onur Uygun bu sözleri duyup AK Parti Grubu’na iletti.

"ÖZÜR DİLEYİN YOKSA MECLİS'İ TERK EDECEĞİZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun partisinin deprem çalışmalarını anlattığı konuşması sırasında meydana gelen olay sonrası söz alan AK Parti Grubu Sözcüsü Faruk Gökkuş, İmamoğlu’nun küfür ettiğini önü sürdü ve sözlerin geri alıp, Meclis’ten özür dilemesini istedi. Tevfik Göksu da yeniden söz alıp, İmamoğlu’na, “Ben duymadım ama arkadaşlarım ilettiler. Benim burada telaffuz edemediğim, ettiğiniz küfürden ötürü AK Parti Grubu’ndan özür dileyin. Dilemezseniz Meclis’i terk edeceğiz” diyerek, kararlarında ısrarcı oldu.

"ÖZÜR KABUL ETTİK"

Meclis toplantısı sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Ak Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökküş “Meclis üyelerimizden biri laf atınca burada ifade edemeyeceğim küfür etmiş. Divan katibi duymuş o geldi, söyledi. Ondan önce de oradaki arkadaşlara lüzumsuz gibi başkana yakışmayan laflar söyledi. Her meclis üyesi gereklidir. Böyle bir laf kullanılamaz. Başkan bazen sinirlerine hakim olamıyor. Yoğunluktan kaynaklanan bir durum diye düşünüyorum. Kendisini de çağırdı görüşüyor. Zannediyorum bireysel anlamda da özür dileyecek. Odasına davet etti. Orada görüşecek. Özür diledi. Kabul ettik biz. Üzüntülerini iletti biz de bunu özür kabul ettik" diye konuştu.

“MESELEYİ KABUL ETMİŞ OLDU"

Hukuk Komisyonu Başkanı Ak Partili Muhammet Kaynar da, “Ekrem bey de zaten kendisi inkar etmedi. Birebir görüşecek, özrünü beyan edeceğini söyledi. Meclise hitaben de 'üzücü olay yaşandı. Üzgünüm' diye söyledi. Meseleyi de kabul etmiş oldu. Kontrol dışı hareket olarak tarif etti kendisi. Biz özür dilenmediği müddetçe çıkacağımızı beyan ettik ama kendisi bunu özür gibi beyan ettiği için çalışmalara devam ettik" ifadelerini kullandı.

“BEN AĞZIMA ALAMAM ÖYLE BİR ŞEYİ"

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise, “Maalesef ben ağzıma alamam öyle bir şeyi. Ama maalesef böyle bir şey gerçekleşmiş. Sayın Başkan hem meclisten hem AK Parti'den özür dilediler. Özrü kabul ettik" diye konuştu. 

YORUMLAR 162
  • Akhisar-28 4 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk adamın ahlâk lisini severdi. Şimdiki CHP 'nin bir kısmı ahlaksiz, kalanı PKK. ya bu partiyi temizleyin ya kapatın ya da oy vermeyin...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı kemalin Küfürbaz haydosunu belediye baskani secerlerse olacak buydu zati. Sonrada yok demedim yok yapmadim derler.. mileti anlamiyorum gozumuzun icine baka baka yalan soyleyip kufur ediyolar gidip oy veriyoruz. Cellada asık olmusuz.
    Cevapla
  • Kartal-58 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem Küfürbazoğlu
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı insanlar provokasyona gelemiyor, hele türk milleti. Almanyada polise istediğin kadar küfür et hiç aldırış etmez normalinde ama mahkemede hakim önünde hesap verirsin, cezası da az değil. Bizde o soğukkanlılık yok kadar yok, erkek adam şikayet etmez kendi işini kendi görür. Sanki dağdan indik, çok üstümüze alınıyoruz ondan sonra niye hapise düştük diye kafa yoruyoruz, o kafayı daha önce kullanıcaktın!
    Cevapla
  • ...DEREKÖYLÜ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca basİT lik yapmış...
    Cevapla
  • Gürbüz 4 yıl önce Şikayet Et
    O bu ifsdeye razı. Çünkü kendi nitelemesi hep böyle. Sıkıştırılsa bile, derki "ben ne dediğimi bilmiyormuyum" ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak