Mustafa Destici'den istifa çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hatay Dörtyol'da meydana gelen terör saldırısının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu ifade etti.

Mustafa Destici'den istifa çağrısı
Mustafa Destici'den istifa çağrısı
GİRİŞ 17.05.2012 17:46 GÜNCELLEME 17.05.2012 17:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Destici, yazılı açıklamasında, 24 yıldır bitirilmek istenen terörün ülke insanına çok pahalıya mal olduğunu anlattı.

Hükümeti bu konuda defaten uyardıklarını belirten Destici, ''Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu defaten söylemiştik. Ama Başbakan 'süt tartışmasını' Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürüyor'' ifadelerini kullandı.

TBMM'de grupları bulunan muhalefet partilerini de eleştiren Destici, şunları kaydetti:

''Biz ve ülkemiz şehitlerimize ağlarken, terörden ülke yanarken CHP ve MHP milletvekilleri kendi tutuklu milletvekillerini kurtarma telaşesinde. Kendi milletvekillerini kurtarma çabası ve süt tartışması içerisindedirler. Bahçeli ise Volvo söylemleriyle vakit geçirmeye devam etsin.''

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şunları söyledi:

" 11 mayıs günü Peru'da Devlet Başkanı Humala hükümetinin Aydınlık Yol örgütüne karşı yürüttüğü operasyonlarda skandala dönüşen hatalar zinciri, istihbarat zafiyeti, ve görevini layıkıyla yapamamalarından dolayı  iki bakanı koltuğundan olmuştu. Bugün, Üç rütbeli kardeşimiz Hatay'ın Amanoslar kırsalında bölücü eşkıyaların açtığı ateş sonucu  şehit oluyorlar. PKK'ya daha dün AKP Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, "PKK'ye genel afın gündeme gelebileceğine" ilişkin sözler sarf etmişti. Bu nasıl bir siyasi öngörüdür. Eşkıya Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu kasabasındaki Atatürk Parkı'nın üst tarafına kadar iniyor. Ve bundan bölgedeki istihbarat birimlerinin haberi yoktur. Tıpkı Peru'daki Savunma ve İçişleri Bakanları gibi Türkiye'de de Terörden ve Açılımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı acilen istifa etmelidirler."

PKK adlı bölücü örgütün, bugünkü saldırısında, operasyonu sevk ve idare eden 'üst rütbeli subayları şehit etmekle' yön değiştirmesinin 'manidar' olarak anlaşılması gerektiğini dile getiren Destici; "Ayrıca, dün yaptığı açıklamayla PKK'ya genel af isteyen hükümetin Mardin milletvekili Aburrahim Akdağ'da 'etik olarak 'nadim olmalı' ve hemen hiç durmaksızın 'milletvekilliğinden istifa' etmelidir."diye konuştu.

BDP'nin Van milletvekili Özdal Üçer'le ilgili olarakta konuşan Destici; dün Üçer'in,  Van Belediyesi'nin bir organizasyonunda yaptığı açıklamayı hatırlatarak; ''Dün de söyledim 'Bu adamlar kimler? TBMM gibi şeref ve haysiyet dolu istiklal dolu bir kurumda 'Türk milletinin birlik ve beraberliğine hizmet edeceğine' inanmış milletvekilleri mi ..Yoksa; Türkiye'yi müstemleke gibi görme densizliği yapan ve 2009 yılında ABD'nin Türkiye Büyükelçisi James Jeffrey'in, ülkesine gönderdiği;"PKK affıın yapımı-sökümü" raporunun gündeme getiren 'tetikçi madrabazları mı. Yaptıkları açıklamalardan dolayı utanmalılar ve bugün meydana gelen elim-teessüf dolu hadiseden dolayı istifa etmeliler. " dedi.

Destici daha sonra şunları kaydetti:

"İktidarı en son şehit geldiğinde 'uyarmıştık'.. Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu defaten söylemiştik. Ama Başbakan 'süt tartışmasını' Kemal Kılıçdaroğlu ile sürdürüyor.

CHP ve MHP ise bu kadar askerimiz ve şehit olurken, milletvekillerimizi nasıl kurtarırız ve süt tartışması içerisindedirler. Biz ve ülkemiz şehitlerimize ağlarken, terörden ülke yanarken CHP ve MHP milletvekilleri kendi tutuklu milletvekillerini kurtarma telaşesinde. Kendi milletvekillerini kurtarma çabası ve Süt tartışması içerisindedirler. Bahçeli ise , 'Volvo' söylemleriyle  vakit geçirmeye devam etsin."

 

YORUMLAR 4
  • murat 11 yıl önce Şikayet Et
    mhp'sinin yapamadığını. teşekkürler büyük birlik partisi.ana muhalefetin ve sözde milliyetçi partinin söyleyemediğini ve göremediğini siz görüyor ve duygularımıza tercüman oluyorsunuz.ak partinin doğruları olduğu zaman destek veriyor hatalarını da çekinmeden söylüyorsunuz.bence mecliste olması gereken parti büyük birlik partisi olmalıdır.sizlere başarılar diliyoruz. inanıyorum ki her şeyi kabul eden ve çabucak unutan yüce türk milleti sizlerin söylediklerinizi duyar ve anlar.
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    nerde o duyarlılık. 9 yıldır iktidar terörü frenliyemedi...süt ile uğraşıyor...haşimi barzani ile görüşüyor...vesselam
    Cevapla
  • aydın temel 11 yıl önce Şikayet Et
    ey vah ey vah. destici de sağduyusunu yitiriyor.meclisdeki çocukça tartışmalarla ilgili sözlerinde sonderece haklı ama istifa falan çare değil inadına barış zorlanmalı.ve özellikle beşir atalay da bu konuda başarılı bir çizgide.duygusal davranmak pkk nın çekmek istediği uçuruma götürür.akıllı ve sağduyulu davranmaya ihtiyaç var.destici gibi yazıcıoğlu çizgisindeki insanların barış için daha çok destek vermeli.kan durucaksa türkler de iknaedilip gerekirse genel af da sağlanmalı.yıllar önce örgüte yakın birinden dağdakilerin % 90 nının gözünün afda olduğunu duymuştum.belki de kilit mesele bu.kapsamlı iyi planlanmış bir af örgütün sayısını % 10 un altına düşürebilir.
    Cevapla
  • hakan 11 yıl önce Şikayet Et
    yüreginize saglık. sayın destici agzınıza saglık düşüncemize tercuman oldunuz anlık siyasi çıkarlar için sehit kanını görmezden gelenler bunun hesabını verecekler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yurt dışındaki Türk sayısı! Zirvedeki ülke şaşırttı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı