Mobil oyuna sahip ilk cep telefonu

Mobil oyunlar denince ilk olarak hep akla Nokia gelir ancak daha önceden oyunları cep telefonlarına sığdıran bir firma var.

Mobil oyuna sahip ilk cep telefonu
Mobil oyuna sahip ilk cep telefonu
GİRİŞ 17.11.2014 14:01 GÜNCELLEME 17.11.2014 14:01

Şimdilerde sürükleyici hikayelerle, etkileyici grafiklerle birlikte akıllı telefonlarda oyunlar oynuyoruz. Modern Combat, Infinity Blade, Dead Trigger bilinen örneklerden birkaç tanesi. Neredeyse konsol kalitesinde oyunlar. Bunlar seneler seneler önce küçük yeşil ekranlarda piksel piksel oyunlar oynardık, eski kullanıcılar iyi bilirler. Eski oyunlar o kadar heyecanlı değildi, ama güzel zaman geçirtiyordu.

Telefonda oyunun tarihi daha daha eskilere dayanıyor. Bundan 20 sene önce çıkmış olan Hagenuk MT-2000, mobil oyuna sahip ilk cep telefonu. Ünlü Snake Türkçe adıyla yılan Nokia 6110'la Hagenuk MT-2000'den 3 yıl sonra çıktı.

MT-2000'de o zamanlar için popüler ve basit bir oyun olan Tetris yer aldı. Tabii telefonun sunduğu tek oyun oldu. Olsun, sonuçta o zamanlar çok sınırlı donanım yetenekleriyle MT-2000'nin bunu yapması bile etkileyici oldu. MT-2000'nin soft tuşları ve alışılmışın dışındaki anteni de ilklerden biri olmasını sağlıyor. Ne yazık ki Hagenuk'un ismi piyasada az duyuldu. Yine de mobil oyunlarda bir öncü olarak tarihe geçti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklandı
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak