BlackBerry uygulamaları artık ücretsiz

Gün itibari ile BlackBerry havuzuna ücretli uygulama almayı durdurdu, artık tüm uygulamalar ücretsiz olacak.

BlackBerry uygulamaları artık ücretsiz
BlackBerry uygulamaları artık ücretsiz
GİRİŞ 01.04.2018 17:51 GÜNCELLEME 01.04.2018 17:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1 Nisan 2018 Tarihi itibariyle BlackBerry, BlackBerry World’e ödeme yoluyla kullanıcılara sunulan ücretli uygulamaların alımını durdurdu. 

Hatta gün itibari ile Amerika'nın birçok bölgesinde, var olan ödeme mekanizmaları artık mağazada çalışmıyor. Tabii bu ücretsiz uygulamalar, Android uygulamalarından alışık olduğumuz gibi uygulama içi ücretli ekstralar sunabilecek fakat kesin olarak Blackberry kullanıcıları artık istedikleri uygulamalara ücretsiz olarak erişim elde edecek.

İşin uygulama geliştiricileri için karlı olan tarafı ise artık geliştiriciler havuza katılmak için BlackBerry’e ücret ödemek  zorunda kalmayacak, BlackBerry hiç bir kar ortaklığı yapmayacak. Buna karşın eskiden ücretli olan uygulamalar da havuzdan silinmeyecek.

Bu arada BlackBerry kullanıcılarını sevindirecek bir diğer haber ise bu yıl iki yeni TCL yapımı BlackBerry Keyone devamı modelin gelecek olması. Eğer BlackBerry 10 sizin için yetersiz geliyorsa, yeni opsiyonlar  her an kapınızda olabilir.

Pazarda hızla değer kaybeden, bir zamanların en başarılı firmalarından BlackBerry’nin bu hamlesi onu yeniden eski günlerine kavuşturacak mı bilinmese de sonunda sektöre bu şekilde uyum sağlamış olmaları kendi marka değerleri açısından da oldukça olumlu bir hamle gibi gözüküyor

YORUMLAR 1
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende blackberry z10 kullanıcısıyım. Bu hamle iyi olmuş ama piyasada bunca android ve ios telefon varken bizim os10 un biraz daha üstünde durulması gerekiyor bence.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu