İlk Kürtçe yemek programı TRT6'da başladı

Kürtçe yemek programı ‘’Çanda Sıfre’’ (Sofra Kültürü), Türkiye’nin TRT6 kanalında yayın hayatına başladı.

İlk Kürtçe yemek programı TRT6'da başladı
İlk Kürtçe yemek programı TRT6'da başladı
GİRİŞ 03.07.2014 22:52 GÜNCELLEME 03.07.2014 22:52

Dünyanın pek çok Tv kanalında, bilhassa mutfağı gelişmiş ülkelerin gastronomi dünyasını şekillendiren  yemek programlarına olan ilgi günden güne  artarken, dünya televizyon tarihinde bir ilk olarak gerçekleşen Kürtçe yemek programı ‘’Çanda Sıfre’’ (Sofra Kültürü), Türkiye’nin TRT6 kanalında yayın hayatına başladı.

Sunuculuğunu Türkiye’den Şef Süleyman Engin’in yaptığı program, dünyanın ilk Kürtçe yemek programı olma özelliğini taşıyor.
İlk içerisinde ilklerin yaşandığı programın ilk bölümü, sunucu şef ile beraber  Van milletvekillerinden Gülşen Orhan’ın yöresel yemek yapımı ile açıldı.

Mootlak Film Yapım ve Tasarımın üstlendiği program, hafta içi her gün saat 14:00’de TRT6  ekranlarında izleyicileri ile buluşuyor.
Programın en ilgi çeken  özelliği, Türkiye’nin Kuzeyden – Güneye, Batıdan – Doğuya  var olan  zengin mutfak ve sofra kültürünün Kürtçe yorumlanmasıyla   lezzet kardeşliğinin hoşgörüsüne  değiniliyor.

Program, Türkiye,de ki  batı mutfağını Doğu için Kürtçe yorumlayan bir hoşgörü köprüsü olarak  değerlendiriliyor.
Meclisteki siyasetçilerin de ilgisini çeken program, zaman zaman milletvekillerinin konuk aşçı olarak katıldığı bir renk şölenine dönüşüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto