Osmanlı torunları dizi ile geri dönüyorlar

Kayıhan Osmanoğlu, Yasemin Yegen, Yavuz Selim Osmanoğlu 7 yıldır hazırlıklarını sürdürdükleri Osmanlı projesi hakkında bilgi verdi.

Osmanlı torunları dizi ile geri dönüyorlar
Osmanlı torunları dizi ile geri dönüyorlar
GİRİŞ 13.12.2014 11:13 GÜNCELLEME 13.12.2014 11:13

Osmanlı Hanedanı üyeleri, hayattaki Osmanlılar, eski Türkiye'nin en siyasi padişahı, devleti 33 yıl ayakta tutan Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunları, Osmanlıca tartışması üzerinde fikirlerini açıkladı.

Özel bir televizyona konuşan Kayıhan Osmanoğlu, Yasemin Yegen ve Yavuz Selim Osmanoğlu, son gelişmeleri memnuniyet ile takip ettiklerini söyledi. Kayıhan Osmanoğlu ayrıca, tarihin birileri tarafından bilinçli olarak farklı anlatıldığını, buna karşılık kendilerinin geçmişi doğru anlatan 500 bölümlük bir dizi hazırlığında olduklarını duyurdu. 

"500 BÖLÜMLÜK TARİH DİZİSİ ÇEKİYORUZ"

Osmanlı'nın, eski Türkiye'nin yanlış anlatıldığını, insanların da ne yazık ki yanlış öğrendiğini anlatan Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunu Kayıhan Osmanoğlu, "Tarih ve din üzerinde çok büyük bir rant var. İnsanlar kolay para için bunu kullanıyor, manipüle ediyor, tahrif ediyor. Biraz aşk, biraz dram, üzüntü ile süsleyip gerçekler üzerinde yıkım yapılıyor. Padişah, haremde gezmez. Onların sadece bir seferi, 6 ay sürüyordu. Çoğu sarayda bile durmuyordu.

Tam 7 yıldır, bir senarist ve yapım ekibiyle; 500 bölümlük gerçek bir tarih dizisi için çalışıyoruz. 'Devlet, son 100 yıl' diye projemiz hazır; sadece son rötuşlar yapılıyor. Oyuncuları ve yönetmenleri saklı tutuyoruz. Burada Abdülhamid Han'ın, dedemizin bir hikayesi var. 3 ay içinde kamuoyu ile de paylaşacağız. Ayrıca 'hanedan sürgünü' diye başka proje üzerinde çalışıyoruz. Ailenin yaşadıkları ve gurbette bulundukları üzerine hazırlanıyoruz. Çok proje var. Bizim de tek gayemiz, tarihimizi doğru şekilde anlatabilmek. Çünkü birileri, özenle geçmişimizi farklı anlatmak, öğretmek istiyor" diye konuştu.

"ZORUNLU DEĞİL 'SEÇMELİ' DAHA ŞIK OLUR"

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın bir diğer torunu Yasemin Yegen de bir hayalinin gerçekleştiğini, artık kendisinin de bilmediği bir eski Türkçe'yi telafi edeceğini söyledi. Yegen, gelişmeleri sevinç ile takip ettiğini anlatarak, "Zorunlu kelimesinden hoşlanmıyorum. Seçmeli kelimesi daha şık olabilir. İnsanları bir şeye zorlamak doğru değil. Her isteyenin, eski Türkçe'yi öğrenebilmesi güzel bir adımdır. Sayın Başbakan'ın 'kadim Türkçe' tamlaması çok güzeldi. Osmanlıca değil, eski Türkçe bu" ifadelerini kullandı.

"MUHTEŞEM REZALET İLE TARİH ÖĞRENİLİYOR"

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın torunlarından Yavuz Selim Osmanoğlu, Osmanlıca tartışmaları için, "Elbette gerekli... Yeni nesiller tarihini muhteşem rezalet dizilerinden öğrendikleri gibi zannediyor. Genç nesil, eski Türkçe'yi öğrenip geçmişini sorgulamaya ve yargılamaya başlasın. Yerinde bu kararın ikinci adımı da Türk ve Osmanlı tarihinin, artık doğru müfredat ile gösterilmesi olmalı" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe