Huzur Sokağı'nda Kutsi'nin ezanı ekrana kilitledi

Şule Yükselir Şenler'in ünlü romanıi Huzur Sokağı'nın dizi versiyonunda Bilal karakterini canlandıran Kutsi son bölümde ezan okudu.

GİRİŞ 27.10.2012 11:03 GÜNCELLEME 27.10.2012 11:46
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yükseklik korkusuna rağmen Üsküdar'daki Valide-i Atik Camii'ne çıkarak hayatında bir ilki gerçekleştiren Kutsi izleyiciyi ekran başına kilitledi. Ezan okuduğu sahne büyük beğeni toplayan Kutsi izleyiciden tam not aldı.

İşte dizide ezan okuyan Kutsi ile ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar...

- Kutsi Huzur Sokağı dizisinde, kendi sesiyle ezan okudu ( o.O ) Gurur duyuyorum hemşerimle... Bir kez, her şeyin hakkını veriyor 'adam.'

-Kutsi'nin ezan okuyuşu diyorum!

- Kutsi ezan okuyor. Bayram gibi bayram = evde takilmak misss

- Kutsi cok güzel Ezan-ı Şerif okuyorsun. Agzina saglik.

- ezan sesi Kutsi'nin kendi sesimiydi?Eger öyleyse guzel okumus.  

- Kutsi'nin ezan okuması ve de dizi de kurban bayramı,bayramlaşmak ve komşuluk kavramları en iyi şekilde yansıtılması çok güzeldi.

- Kutsi Huzur Sokağında sabah ezanı okudu. Güzeldi ama eksik. Sabah ezanına özgü olan kısımı söylemedi. "Namaz uykudan hayırlıdır"

- dizide okuduğu Ezan'da bambaskaydı, cıplak sesle. Cok degerli bir sanatcı Kutsi

- Kutsi ne kadar güzel ezan okudu...Garip oluyor insan..

- Kutsi sadece ezan okusun

- ezan bile okuduktan sonra Kutsi ayrı bi yerde benim için.

YORUMLAR 14
  • Murat Murathan 11 yıl önce Şikayet Et
    cem karaca misali... rivayet olunur ki cem karaca “7 yaşımda cami hocasından dayak yedim. camiye ancak 70 yıl sonra dönebildim” demiş. o hesap yanlışı gördünüz mü vurun kırbaçı.
    Cevapla
  • fetihvefatih1453 11 yıl önce Şikayet Et
    ezan'ın manası mı ? okuyanmı önemli ?. ezana bu zamana kadar kulak kesilmemiş muhafazakar olduğunu sanan ama abdest namaz dahi bilmeyen kişilere göre çok hoş gelebeilir çünkü okunanın okunuşu ve manası önemli değil, onların gözünde ünlü bir artistin okuması önemli o yüzden sevinmiş garipler, tek kelimeyle berbat (okuyamamış) ilerki bölümlerde buna benzer sahneler varsa bir eğitim alsın iki haftada kıraat tecvid hepsini öğretiyorlar madem daha uzun bölümleri var
    Cevapla
  • meydanoz 11 yıl önce Şikayet Et
    ciddi hatalar!. sırf kutsi okudu diye, çok ciddi yanlışlarla dolu bir ezan kıraatini bu kadar abartmanın gereği yok. ezan sahnesini, birazcık çalışarak ve emek vererek çekmiş olsalardı, elbette iyi olabilirdi. ezan, güzel ses ve müzik kulağıyla hallolabilecek kadar basit bir mesele değildir. açıkçası telaffuzda yapılan bâriz yanlışları, lâkaytlik olarak algıladım.
    Cevapla
  • aselam 11 yıl önce Şikayet Et
    tek kelimeyle "ezanda katliam yapmış" olmuş. bunu dinleyip de "ezan böyledir" diyerek yanlış öğrenmeye sebebiyet vereceğinden derhal düzeltilmesi gerekir. türkiye'deki film ciddiyetsizliği gözler önüne seriyor. buna hoşgörü ile yaklaşalım demek de en az bu okuyuş kadar yanlış olur. hemen her cümlesinde büyük hatalar var. hem de bir hata değil, bir cümlede bir çok hata var. adeta ezanla dalga geçmişler. zaten dublör okuyuşudur. her halinde belli... bari iyi okuyan birilerine okutup öyle koysalardı.. rezalet, + rezalet + rezalet...
    Cevapla
  • zeyneb aras 11 yıl önce Şikayet Et
    mustafa yavuz bey sizinde bayraminiz mubarek olsun..... kur'an, tecvid egitimi almis, dindar kesimden herhangi biri bu sahneyi izlese bile, sonra ezan okumak istese ayni kutsi gibi okumaz...kurallara uygun bir sekilde okur...kur'an, tecvid egitimi almayan, tabiri caiz ise "laik"kesim den birisi bu sahneyi izlerde kutsiye olan hayranligindan dolayi ezan okumaya kalkarsa, birakalim okusun da yeterki kutsi gibi okusun...yeterki kalplerde iman tazelensin...o yola girilsin yeterki, sonra hatalar varsa duzeltilir. saygilarimla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?