RTÜK'ten Samanyolu'na ceza!

RTÜK, Samanyolu TV'ye ‘'Terör örgütü karşısında Türk askerinin küçük düşürülmesi'' nedeniyle'' 91 bin lira ceza verdi.

RTÜK'ten Samanyolu'na ceza!
RTÜK'ten Samanyolu'na ceza!
GİRİŞ 15.01.2013 19:18 GÜNCELLEME 16.01.2013 02:01
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

RTÜK, Samanyolu TV'de yayınlanan ‘'Şefkat Tepe'' adlı dizide, ‘'Terör örgütü karşısında Türk askerinin küçük düşürüldüğü'' şikayetlerini dikkate aldı ve 91 bin lira para cezası verdi. Bu bölümle ilgili 30 ayrı şikayet başvurusu yapıldığı da belirtildi.

KOMUTAN TERÖRİSTLER TARAFINDAN DÖVÜLÜYOR

RTÜK toplantısında 17 Kasım 2012 gecesi yayınlanan dizi görüşüldü. BU konudaki RTÜK raporunda şikayet edilen sahneler, ‘'Sungurlar timi komutanı Kordon Celil karakteri ve 3 tim elemanı teröristler tarafından yakalanmış, tekme tokat dövülmüştür. Diyarbakırlı olan bir askere hitaben teröristler tarafından (Asker olup T.C.'nin uşaklığını yaparsınız. Siz nasıl Kürtsünüz lan?) denilmiş, naylon poşet yakılarak askerlerin gözüne damlatılmıştır. Askerlerin çığlıkları ve ‘Vatan sağ olsun' sesleri duyulmaktadır'' biçiminde özetlendi.

91 BİN 519 LİRA PARA CEZASI

RTÜK üyeleri de dizide, ‘'Şiddet içeriğinin abartılı ve yoğun olarak ve dramatize edilerek sunulduğu'' kanısına vardı ve Samanyolu TV'ye bir önceki ay ticari iletişim gelirinin yüzde 2'si oranında 91 bin 519 lira para cezası verdi.

YORUMLAR 48
  • EYLÜL SONBAHAR 11 yıl önce Şikayet Et
    şefkat tepeyi izlemiyorum. dizilerinden dolayı ceza alacak tek kanal stv değil.bu da bele biline.
    Cevapla
  • sahin 11 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel bir karar.... ben samanyolunun bu huyunu hiç sevmiyorum . askerleri konu alan tüm dizilerde türk askeri aynen bu şekilde küçük düşürülüyor, ben de sinirlenip kanal değiştiriyorum.
    Cevapla
  • K..MURAT 11 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH!. ALLAH ALLAH inşALLAH rütük kapanmaz. iyi cesaret.
    Cevapla
  • 1299 11 yıl önce Şikayet Et
    her hafta mutlaka seyrediyorum. elimden geldiğince de çevreme reklamını yapıyorum. diziyi seyretmeyenlere sesleniyorum; seyredin ve neden terör illetinden 10 yıllarca kurtulamamışız anlayın. ayrıca çizilen "kürt kökenli komutan" karakteri mükemmel. "kur'an okuyan, namaz kılan askerler" mükemmel. "içimzdek hainler" in yaptıkları ve "israilin köpeği pkk" nın yaptıklarının deşifre edilmesi de mükemmel. "hain komşumuz iran" mükemmel işleniyor. "israil istihbaratı" nın yaptıkları mükemmel işleniyor. alkışlıyorum. emeği geçen herkesten ALLAH bin kere razı olsun.
    Cevapla
  • sait gençaslan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yazdığının farkındamısın..
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    aferin rtüke!!!!. kartel akşam dan sabaha nesli mahfetmek için yayında sen git stv yi gör ,yazıklar olsun diyorum başka da bişey demiyorum ,dipnot;ben tv izlemeyen birisiyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!