Grup Yorum'un Suriye konserine tepki!

Gezi Parkı eylemlerinin aktif destekçisi Grup Yorum'un, Esad'ın daveti üzerine Suriye'de konser vermesi, büyük tepki topladı. Sanatçı Ferhat Tunç, "Ben olsam gitmezdim" dedi.

Grup Yorum'un Suriye konserine tepki!
Grup Yorum'un Suriye konserine tepki!
GİRİŞ 28.06.2013 06:44 GÜNCELLEME 28.06.2013 07:14
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Taksim Gezi olaylarının aktif destekçisi Grup Yorum, Suriye'de imza attığı konserle büyük tepki çekti. Yüz bine yakın Suriyeli'yi katleden Devlet Başkanı Beşar Esad'ın daveti üzerine Suriye'nin Tartus kentine giden Grup Yorum, gerçekleştirdiği konserde Taksim'e selam gönderdi. Grup Yorum üyeleri, katliam arası verdiği konserde Türkiye'de faşist bir yönetim olduğunu savundu, Beşar Esad'a ise övgüler düzdü.

Diktatörlüğü gizleyemezsiniz

Beşar Esad'ın posteri altında Suriye'nin Tartus kentinde verdiği konsere, tepki gösteren sanatçı Ferhat Tunç, "Oraya konsere gitmek Esad'ın diktatörlüğünü gizlemez. Ortadoğu bu diktatöryal yönetimden çok çekti. Ben bu konsere gitmezdim" dedi.

O pankartları yadırgadım

CHP Milletvekili Sanatçı Sabahat Akkiraz da, "Konserde Gezi'ye selam gönderilmesini yadırgamadım. Madonna da, Gezi'ye selam gönderdi. Ama pankartlar arasında Esad kalacak, Erdoğan gidecek türü yazılar varsa yadırgarım" diye konuştu.

TARTUS'TAN EYLEMLERE SELAM

Türkiye'yi faşistlikle suçlayarak Esad'ın fotoğrafının altında türkülerini söyleyen Grup Yorum, konser öncesi sosyal medya hesabından bir de açıklama paylaştı. Esad'ın daveti üzerine Tartus'ta konser veren Grup Yorum, Gezi eylemcilerine selam gönderdi, Türkiye'yi faşist bir yönetim olmakla suçladı, Suriye'deki katliamın ise Emperyalizme karşı direniş olduğunu savundu. Grubun açıklamasında "Emperyalizme karşı direnen Suriye halkı, ülkemizde faşizme karşı yaklaşık bir aydır süren Taksim Gezi Parkı direnişini selamlamak için eylem düzenliyor" ifadesini kullanması da şaşkınlıkla karşılandı.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 27
  • Yunus Anıl 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun. ne kadarda görüşlerini benimsemesemde bu kadar mert insanlar oldukları için kendilerini kutluyorum.Herkes bu cesareti gösteremez.Grup Yorum her zaman HZ. Hüseyin gibi dik duruşlu insanların yanında yer aldı ve yer almayada devam edecektir öyle diliyorum
    Cevapla
  • Sabit Kal 10 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bu millet bunları bu topraklara bir daha sokarsa. Yazıklar olsun o zamana bu millete ve o zaman herşeyi hakkediyor demektir.
    Cevapla
  • futuvvet 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLARI TÜRKİYE'YE SOKMAYIN. Ya da kapı da tutuklayın. TENCERE YUVARLANMIŞ GİTMİŞ TA SURİYE'DE KAPAĞINI BULMUŞ
    Cevapla
  • benazir kandemir muhcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ben bu grubu tanımıYORUM!. kim ki bunlar?
    Cevapla
  • ali kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    SIRA İLE. acelesi yok herşey sıra ile yapanın yanına kalmaz bu işler zamanı gelince defterleri dürülür inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı