Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e imalı cevap

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Uğur Dündar ile ilgili sözleri nedeniyle 'haddini bil' diye seslenen Müjdat Gezen'i muhatap almadan cevap verdi.

Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e imalı cevap
Ortaylı'dan Müjdat Gezen'e imalı cevap
GİRİŞ 24.02.2014 19:47 GÜNCELLEME 24.02.2014 20:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Konuyla ilgili çok da söylenecek bir şey yok diyen Ortaylı, "kendisini iyi de tanımıyorum. Biz Uğur Dündar ile ilgili zaten açıklama yapmıştık. 7- 8 yıl önce dost sohbetinde konuyla ilgili açıklamalar yapmıştık" şeklinde açıklamada bulundu.

Ortaylı'nın Avukatı Fahrettin Erbahayetmez, "A ya da B'nin böyle bir konu üzerinde konuşup yorum yapmış olmasının, akademik unvana sahip bir tarihçiyle yan yana koymanın anlamı yok. Bu bizim için hiçbir şey ifade etmez. Biz zaten gerekli açıklamayı yapmıştık. Şimdilik hukuki bir yöntem denemeyeceğiz ama ilerisi için bunu söylemenin erken olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Konuyla ilgili son açıklamasını yapan Ortaylı, şunu söylemek isterim ki, Topkapı Sarayı'ndaki Kaşıkçı Elması'nın sahtesiyle yer değiştirilme konusuyla ilgili rivayet ne kadar tutarlıysa, Müjdat Gezen'in yaptığı o konuşma da bizim için o kadar tutarlı. Umarım her şey netleşmiştir" dedi.

İlber Ortaylı, konuyla ilgili yeni capslerin de çıkabileceği hatırlatması üzerine, "bu tarz capslerden şu ana kadar çok memnunum. Dediğim gibi zekâ ürünüyle yapıldığı takdirde, benim için hiçbir sorun teşkil etmiyor, aksine çok seviniyor ve mutlu oluyorum, gülüyoruz hep beraber" açıklamasını yaptı.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Prof. Dr. İlber ORTAYLI Vekili Sıfatıyla Açıklama Metnimizdir:

Müvekkilim Sayın İlber Ortaylı'nın bir dönem müze başkanlığını yürüttüğü Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen, bir takım kıymetli eşyanın zarar gördüğü ve kaşıkçı elmasının sahtesi ile değiştirildiği iddiasına dayalı, yaklaşık sekiz yıl önceki bazı araştırmacı gazetecilik çalışmaları, son günlerde yeniden medyanın gündemini meşgul etmektedir.

Bu gazetecilik iddiaları sebebiyle zan altında kalan müvekkilimin, kalabalık bir dost meclisinde gerçekleştirdiği yorumları ihtiva eden video görüntülerinin, medyada hatalı yorumlanması ihtimaline binaen işbu açıklamayı yapmak zarureti görüyoruz.

Anılan açıklamanın içeriği ve kullanılan ifadeler, müvekkilimin başkanlığını yaptığı sarayın uğradığı haksızlıkla ilgili olup bu muvazenede değerlendirilip kimsenin onur ve haysiyeti ile ilgili bir müdahale olmadığı kanaatindeyiz. Bu bağlamda, müzecilik anlamındaki teknik çalışmaların, müvekkilim ve tarafları üzmemesi konusunda imtina edilmesini dilemekteyiz.

Müvekkilim, Sayın Uğur Dündar'ın siyasi duruşu ile bir şekilde, sekiz yıl önceki bu açıklamalarının gündeme getirilmesini uygun bulmamaktadır. Yayınlarınızın bu hususa uygun yapılmasını müvekkilim adına rica ederiz.

YORUMLAR 4
  • ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    her şey karşılaştırılıyor şu sıralar ama orantı yok. milletin her an hasret duyduğu başbakanı milletten çaldığı maneviyatı parayı ateş yapıp milletine savaş açan gülenle.memleketin askerini polisini kurdukları yapıyla istanbul için gece gündüz çalışan kadir topbaş ı yanında kck lı çalıştırmaktan adeta gurur duyan cilalı iboyla şimdide yerine az bulunacak bilgi deposu beyefendi profösörle.kendini millete zoraki sanatçı dedirten zırvayla az kaldı ortalık aydınlandığında yarasalar günyüzü germeyecek
    Cevapla
  • faruk kahyaoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    müjdat gezen Versus ilber ortaylı. şaka gibi ya, bu günleri de gördük ya, inşallah baaşkaları da katılmaz bu muhabbete
    Cevapla
  • volkan ayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    evet tarihimizi gercekleri. bu ve bunun gıbı Halil inalcık ın ogrencısı bırcok tarıhcı var gercek tarıhımızı bu ınsanlar bılıyor fakat yıllarca bıze yalan tarıhımızı ogrettıler hayırlısı
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    bilseydim böyle bir hocanın varlığını. tarih okurdum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak