Meğer o turistler Cengiz Han belgeseli izlemiş

Çin’de terör içerikli video izledikleri için geçen hafta gözaltına alınan 20 yabancı turistin Cengiz Han belgeseli izledikleri ortaya çıktı.

Meğer o turistler Cengiz Han belgeseli izlemiş
Meğer o turistler Cengiz Han belgeseli izlemiş
GİRİŞ 19.07.2015 16:30 GÜNCELLEME 19.07.2015 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin’de çıktıkları uzun turistik seyahat sırasında gözaltına alınan ve iki grup halinde serbest bırakılan turistler adına yapılan açıklamada, olayın “yanlış anlamadan” kaynaklandığı aktarıldı. Açıklamada, söz konusu turistlerin “Moğol İmparatoru Cengiz Han hakkında çekilen bir BBC belgeselini izledikleri”, savcılık tarafından kendilerine herhangi bir suç atfedilmediği kaydedildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı, hafta içinde yayımladığı bildiride, İngiltere, Güney Afrika ve Hindistan uyruklu turistlerin “suç işledikleri şüphesiyle” ülkenin kuzeyindeki Ordos kentinde gözaltına alındığını açıklamıştı. Ordos kenti yetkilileri, gözaltıların “terör propagandası içeren bir video izlendiği şüphesiyle” gerçekleştiğini bildirmişti. İngiltere ve Güney Afrika’da medyaya konuşan turistlerin akrabalarıysa, tamamına yakını ileri yaşta bulunan yakınlarının Çin’deki tarihi mekanları ziyaret etmekte olduğunu ifade ediyordu.

AŞIRI HASSAS DAVRANIYORLAR ÇÜNKÜ...

Pekin yönetimi, radikal İslamcı grupların terör eylemleri gerçekleştirme olasılığına karşı son iki yıldır güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarmış durumda. Önlemler, özellikle azınlık etnik gruplarının yaşadığı kuzeybatı bölgelerinde son derece sıkı uygulanıyor. Olayın gerçekleştiği Ordos kenti, İç Moğolistan Özerk Bölgesi sınırları içerisinde yer alıyor.

YORUMLAR 1
  • MUHAFAZAKAR 8 yıl önce Şikayet Et
    Pekin yönetimi, radikal İslamcı grupların terör eylemleri gerçekleştirme olasılığına karşı .... Bu ne demek ya.; siz bari yapmayın. İslam la terör nasıl yan yana gelir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe