'Vatansız kardeşler' Türk olmak istiyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşanan ve herhangi bir ülkeye vatandaşlığı bulunmayan iki kardeş, Türk vatandaşlığına geçip askere gitmek istiyor.

'Vatansız kardeşler' Türk olmak istiyor
'Vatansız kardeşler' Türk olmak istiyor
GİRİŞ 18.03.2013 14:47 GÜNCELLEME 18.03.2013 14:47

Vatandaş olamadıkları için her türlü haklardan muaf olan Hamitoğlu kardeşler, Türk vatandaşı olmak için yetkili kurumlardan yardım beklediklerini söyledi. Vatansız kardeşlerden 54 yaşındaki 8 çocuk babası Hüseyin Hamitoğlu, yıllarca önce yezidi olan dedelerinin Türkiye'den Irak'a sürüldüğünü söyledi.

Hamitoğlu, "Dedem Hamit, Irak topraklarında vefat etti. Dedemin vefatından sonra babam Halil Hamitoğlu Müslüman olmaya karar verdi. Babam Müslüman olduktan sonra Yezidilerin arasında duramadı ve Türkiye'ye geldi.Babam kimlik almadan hayatını kaybetti. Biz iki kardeş de yıllardır vatansız bir şekilde yaşıyoruz. Bizim dedemiz Silopi ilçesine bağlı Yeniköy Ceylanlı mezrasında ikamet ediyordu. Bunu her şekilde ispatlamaya hazırım ama kimse bizimle ilgilenmiyor. Defalarca vatandaş olmak için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık fakat bir sonuç alamadık. Yetkili kurumlardan yardımlar bekliyoruz" diye konuştu. 

Mehmet Hamitoğlu ise, 7 çocuğundan birinin askerde olduğunu kaydederek, vatandaş olduğu takdirde seve seve askerlik görevini yapacağını ifade etti. Kendi oğlunu başkasının üzerinden nüfusa kayıt ettiğini bildiren Hamitoğlu, çocuklarını kendi nüfusuna almak istediğini dile getirdi. Türk vatandaşı olmadıkları için birçok haktan yararlanmadığını aktaran Mehmet Hamitoğlu, "Hastalandığımız zaman hastanelere gidemiyoruz. Seçim zamanlarında oy kullanamıyoruz. Çok zorluklar çekiyoruz. Defalarca yetkili kurumlarda vatandaş olmak için müracaatlarda bulunduk fakat bir sonuç alamadık. Bizde Türk vatandaşı olarak her türlü haktan yararlanmak istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı