Davutoğlu'nu etkileyen Kaan'ın hedefi başbakanlık

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasında bahsettiği, küçük Kaan o anda yaşananları anlattı.

Davutoğlu'nu etkileyen Kaan'ın hedefi başbakanlık
Davutoğlu'nu etkileyen Kaan'ın hedefi başbakanlık
GİRİŞ 29.08.2014 11:40 GÜNCELLEME 29.08.2014 11:40

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongredeki konuşmasında bahsettiği, Konya'nın Seydişehir ilçesindeki mitingi öncesi, "çabuk büyü bize adam lazım" sözü üzerine, "aradığınız adam benim" cevabını veren Seydişehirli Mevlüt Kaan Karakoç'un hedefi başbakan olmak.

KAAN'IN CESARETİNDEN ETKİLENMİŞTİ

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 30 Mart seçimleri öncesi, Seydişehir mitinginde, ilkokul 4. sınıf öğrencisi Mevlüt Kaan Karakoç ile diyaloğa girmiş, Kaan'ın konuşma cesaretinden ve özgüveninden etkilendiğini dile getirmişti.

AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nde de yaşadığı bu olayı paylaşan Davutoğlu, Kaan ile yaşadığı diyalogdan dolayı gelecek nesiller adına ümitli olduğunu bildirmişti. Davutoğlu'nun zaman zaman sözünü ettiği, girişimciliği ve cesaretinden dolayı övdüğü 10 yaşındaki Mevlüt Kaan Karakoç, yaşadığı o anları AA muhabirine anlattı.

Ahmet Davutoğlu'nu, Gazze'ye ve mazlumlara yaptığı yardımlardan dolayı çok sevdiğini anlatan Karakoç, Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanı olmasından mutluluk duyduğunu aktardı.

O GECE HİÇ UYUMAMIŞ

Karakoç, Davutoğlu'nun ilçeye düzenleyeceği miting öncesi, kendisiyle görüşmeyi çok istediğini belirterek, "Babama günler öncesi beni bu mitinge götürmesini istedim. Babam da söz verdi. Bakanımızla görüşmeyi hayal ettim. Miting gecesi heyecandan uyuyamadım" diye konuştu. Miting günü babasıyla Davutoğlu'nun yanına gittiğini anlatan Karakoç, o anları şöyle anlattı:

ÇOK HEYECANLANDIM

"İlk defa bir dışişleri bakanı görecektim, çok heyecanlıydım. O sırada Bakanımız geldi. Babam da 'Bu sizi çok seviyor, elinizi öpmek için buraya geldi' dedi. Davutoğlu bana, 'sizin gibi yiğitlere bu ülkenin ihtiyacı var' dedi. Ben de 'tam aradığınız kişiyim' dedim. Sahneye çıktıktan sonra beni kürsüye davet etti. Kürsüde dalgın olduğum ve heyecanlandığım için bir şey söyleyemedim. Sadece bayrak salladım."

BAŞBAKAN OLMAK İSTİYORUM

Ahmet Davutoğlu'nu örnek aldığını dile getiren Karakoç, "Uluslararası ilişkiler okumayı düşünüyorum. Davutoğlu gibi Dışişleri Bakanı sonra da başbakan olmayı istiyorum. Amacım ülkemizi daha iyi bir yere getirmek" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap