Ekmek almak için yataklarını sattılar

Osmaniye’de anneleri ölen, babalarının da yalnız bıraktığı üç kardeşin verdiği hayata tutunma mücadelesi görenlerin yüreğini burkuyor.

Ekmek almak için yataklarını sattılar
Ekmek almak için yataklarını sattılar
GİRİŞ 06.02.2016 15:29 GÜNCELLEME 06.02.2016 15:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kadirli ilçesi Şehit Orhan Gök Mahallesinde ikamet eden Berkay G .(17) , Burak G. (16) ve Samet G.(12) isimli üç kardeşin bir evde kötü koşullarda yaşamaları görenlerin içini acıtıyor. Üç kardeşin anneleri Huriye G. önce felç oldu.

Huriye G. hastalığının 5’inci yılında 2 yıl önce hayatını kaybetti. Anne Huriye G.’nin hayatını kaybetmesinin ardından baba Abdullah G. ise "Çalışmaya gidiyorum" diye evden ayrıldı ve İstanbul’a gitti. Anneleri ölen babaları da İstanbul’a giden üç kardeş evde yalnız yaşamaya başladı. Üç kardeşten sadece en küçük olan Samet okula gidiyor.

Diğer kardeşler ise eğitim ve öğretimlerini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Şu anda herhangi bir geçim kaynağı olmayan kardeşler, zaman zaman Kadirli Belediyesine ait aş evine giderek karınlarını doyurduklarını belirtiyor.

Kardeşlerden Burak G., "Geçtiğimiz günlerde yiyecek ekmeğimiz dahi yoktu. Yatağımızı eskiciye sattık yiyecek bir şeyler aldık. Biz yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu .

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ise evde yalnız yaşayan üç kardeş ile ilgili olarak sosyal hizmetler ilçe müdürlüğüne ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürüne talimat verdiğini, çocuklar için her türlü yardım ve desteğin yapılacağını söyledi 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet kurumlarıııı nerde o belediyeler varya o belediyeler hepsi aynı bu çocuklar neden işsiz neden aç şimdi haber oldular ya belediye reklam yapar biz öyle böyle yaptık yerelde tüm belediyeler böyle ayırıma gerek yok insanlar haber olmadan kılını kıpırdatan yok
    Cevapla
  • ismail66 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu cocuklara nasil ulasabilirim alla rizasi icin bir adres yada bir t e l.nr. verin
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    bir tek devlet suçlu demi kimse babaya birşey söylemiyor boşa denmemiş anası olmayanın babası olmaz diye yazıklar olsun o babaya
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    bu çocukların hesabı bizlerden sorulacak osmaniye de hiç mi müslüman yok
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz sahip çıkacaktır.çok şükür Böyle yavrulara devletin nasıl baktığını görüyoruz.O makarna ve kömür diyenler bunları bilmezler... Yalnız Aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvurulsa daha iyi bakarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uğurcan Çakır ve Markus Gisdol arasında gerginlik
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"